Ion Cutelaba zes maanden geschorst na schenden UFC anti-dopingbeleid - Vechtsport Info
Home / Nieuws / Ion Cutelaba zes maanden geschorst na schenden UFC anti-dopingbeleid

Ion Cutelaba zes maanden geschorst na schenden UFC anti-dopingbeleid

USADA legt schorsing op van zes maanden na schenden van het anti-dopingbeleid

UFC Licht zwaargewicht Ion Cutelaba heeft een schorsing van zes maanden van USADA geaccepteerd voor het schenden van het antidopingbeleid van de UFC. Volgens USADA faalde Cutelaba in oktober vorig jaar voor een test, die werd gemarkeerd als een mogelijke schending van het UFC antidopingbeleid. Nader onderzoek wees uit dat Cutelaba een illegale behandeling had gekregen, maar vanwege zijn vrijwillige medewerking en de informatie die hij van zijn arts had gekregen, koos USADA ervoor om zijn straf te verminderen van twee jaar tot zes maanden.

Ozontherapie is een behandeling die op verschillende manieren kan worden toegediend

“Cutelaba, 24, verklaarde over het gebruik van ozontherapie op zijn dopingcontrole document tijdens uitwedstrijdtests die zijn uitgevoerd op 18 oktober 2017 en 19 oktober 2017. Ozontherapie is een behandeling die op verschillende manieren kan worden toegediend, waarvan sommige verboden zijn volgens het UFC Anti-Doping beleid “, schreven USADA-functionarissen in een verklaring.

Behandeling op een verboden manier uitgevoerd

“Op basis van het dopingcontrole document van Cutelaba nam USADA contact op met de sporter om meer informatie te vragen over de toediening manier om vast te stellen en of de behandeling was toegestaan. De arts van Cutelaba leverde vervolgens documentatie op waaruit bleek dat de behandeling op 3 oktober 2017 en 17 oktober 2017 op een verboden manier was uitgevoerd, omdat het om een ​​bloedtransfusie ging.

Herintroductie van bloed of rode bloedcel producten verboden

De WADA-verboden lijst verbiedt het beheer of de herintroductie van bloed of rode bloedcelproducten van elke oorsprong of hoeveelheid in de bloedsomloop, tenzij een geldige dispensatie voor therapeutisch gebruik is verkregen. Hoewel Cutelaba niet op de hoogte was van de overtreding en de behandeling op zijn papierwerk met dopingcontrole verklaarde, kon hij de verstrekte documentatie niet weerleggen. ”

3 mei 2018 opnieuw in actie

Vanwege zijn bekentenis over die speciale therapie op zijn doping documentatie, werd Cutelaba veroordeeld en zijn periode van uitsluiting begon op 3 november 2017 toen hij voorlopig werd geschorst. Dat betekent dat Cutelaba al op 3 mei 2018 opnieuw in aanmerking komt voor actie.

Bekijk ook

Handhavers geklapt op strand! 'Scheveningen is beter'

Handhavers geklapt op strand! ‘Scheveningen beter’ (video)

Handhavers worden vaak niet voor vol aangezien en als Playmobiel politie bestempelt.

'3 ronden keihard vechten!' Ben Saddik over gevecht met Adegbuyi op Glory 81

‘3 ronden keihard vechten!’ Ben Saddik over gevecht met Adegbuyi op Glory 81

In Dusseldorf kunnen de fans 3 ronden oorlog verwachten.

Glory Kickbokser Luis Tavares geschorst voor onbepaalde tijd

Glory Kickbokser Luis Tavares geschorst voor onbepaalde tijd

Luis Tavares is voor onbepaalde tijd geschorst

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page