'Ik nok er mee!' Glory kampioen Doumbé stopt met kickboksen
Home / Nieuws / ‘Ik nok er mee!’ Glory kampioen Doumbé stopt met kickboksen

‘Ik nok er mee!’ Glory kampioen Doumbé stopt met kickboksen

'Ik nok er mee!' Glory kampioen Doumbé stopt met kickboksen

Cedric Doumbé, had zijn eerste gevecht bij Glory in 2015. In de tussentijd is de Fransman opgeklommen tot de weltergewicht kampioen bij de organisatie. Gisteravond kondigde hij aan te stoppen met kickboksen.

Gisteravond tijdens het Empire Fight evenement in Axone, Montbéliard (Frankrijk), vertelde Doumbé de kickboks handschoenen op te hangen, MMA is zijn volgende stap. De Fransman van Kameroense afkomst hintte al vaker op een overstap naar het MMA-vechten.

Bij welke organisatie Doumbé zich zal aansluiten is nog niet bekend. Recentelijk kondigde Alex Pereira de inmiddels voormalige lichtzwaar en middengewicht kampioen bij Glory zijn pensioen aan. De Braziliaan tekende bij het Amerikaanse UFC.

MMA volgende stap

In ons land is het de aarsrivaal van Doumbé, Murthel Groenhart die ook naar het MMA overstapte. Hij sloot zich aan bij de Nederlandse en zeer snel groeiende organisatie Levels Fight League (LFL). Groenhart maakt dat op 10 oktober zijn MMA-debuut.

Wat Doumbé betreft zal het interessant zijn bij welke MMA-organisatie hij terecht komt. Bij de UFC is er competitie genoeg en mocht hij zich aansluiten bij LFL, dan wacht daar wellicht een strijd met Groenhart. Beide vochten een aantal keer tegen elkaar binnen Glory. De organisatie zelf heeft nog niets officieel bekend gemaakt over het vertrek van Doumbé

Bekijk ook

Denise Kielholtz in actie tijdens Bellator London

Denise Kielholtz heeft haar eerste boeking voor 2022 te pakken

‘Schotwond!’ MMA-vechter (22) dood aangetroffen in appartement

De getalenteerde MMA-vechter werd zondagavond dood aangetroffen

Jake Paul stopt geld in de UFC! ‘Meesterlijke zet’

Jake Paul lijkt een meesterlijke zet te hebben gezet

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page