'Ik nok er mee!' Glory kampioen Doumbé stopt met kickboksen Nieuws
Nieuws

'Ik nok er mee!' Glory kampioen Doumbé stopt met kickboksen

'Ik nok er mee!' Glory kampioen Doumbé stopt met kickboksen

Cedric Doumbé, had zijn eerste gevecht bij Glory in 2015. In de tussentijd is de Fransman opgeklommen tot de weltergewicht kampioen bij de organisatie. Gisteravond kondigde hij aan te stoppen met kickboksen.

Gisteravond tijdens het Empire Fight evenement in Axone, Montbéliard (Frankrijk), vertelde Doumbé de kickboks handschoenen op te hangen, MMA is zijn volgende stap. De Fransman van Kameroense afkomst hintte al vaker op een overstap naar het MMA-vechten.

Bij welke organisatie Doumbé zich zal aansluiten is nog niet bekend. Recentelijk kondigde Alex Pereira de inmiddels voormalige lichtzwaar en middengewicht kampioen bij Glory zijn pensioen aan. De Braziliaan tekende bij het Amerikaanse UFC.

MMA volgende stap

In ons land is het de aarsrivaal van Doumbé, Murthel Groenhart die ook naar het MMA overstapte. Hij sloot zich aan bij de Nederlandse en zeer snel groeiende organisatie Levels Fight League (LFL). Groenhart maakt dat op 10 oktober zijn MMA-debuut.

Wat Doumbé betreft zal het interessant zijn bij welke MMA-organisatie hij terecht komt. Bij de UFC is er competitie genoeg en mocht hij zich aansluiten bij LFL, dan wacht daar wellicht een strijd met Groenhart. Beide vochten een aantal keer tegen elkaar binnen Glory. De organisatie zelf heeft nog niets officieel bekend gemaakt over het vertrek van Doumbé

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws