'Ik maak hem af!' MMA-vechter de Ridder over rivaal - Vechtsport Info
Home / Nieuws / ‘Ik maak hem af!’ MMA-vechter de Ridder over rivaal

‘Ik maak hem af!’ MMA-vechter de Ridder over rivaal

'Ik maak hem af!' MMA-vechter de Ridder over rivaal

Reinier De Ridder zegt dat Andre Galvao makkelijk werk is in een MMA-gevecht. “Eerste ronde, enkele knieën tegen het hoofd en het is afgelopen” aldus de Nederlandse topvechter.

MMA-kampioen Reinier de Ridder is ervan overtuigd dat hij de Braziliaanse jiu-jitsu-legende Andre Galvao kan verslaan als ze ooit tegenover elkaar staan ​​in een mixed martial arts wedstrijd. De Ridder had afgelopen maart zijn eerste ontmoeting met Galvao toen ze deel uitmaakten van een worstelwedstrijd op ONE X.

Aantal gevechten

De ONE wereldkampioen licht zwaargewicht en middengewicht vocht tegen Galvao, een van de beste BJJ-vechters aller tijden. Het leidde tot een gelijkspel in wat misschien wel het begin zou kunnen zijn van een reeks gevechten tussen hen.

De Ridder, die in de wedstrijd in Galvao’s element ging, zegt dat het heel anders zou zijn als ze elkaar zouden ontmoeten in een MMA-wedstrijd. De dubbele kampioen gelooft dat Galvao, een zevenvoudig BJJ-wereldkampioen, geen partij voor hem zal zijn in de veelzijdige sport. Hij voorspelde zelfs dat hij geen problemen zou hebben om de worstellegende af te maken.

Een van de gevaarlijkste vechters ter wereld

,,Het zou snel voorbij zijn. Eerste ronde, een paar knieën tegen het hoofd, denk ik. Zoiets zou er een einde aan maken, maar ik denk niet dat we het snel zullen zien. Maar misschien op een dag. Het zou cool zijn.” De Ridder is een van de gevaarlijkste vechters ter wereld, met een perfect 15-0 record in zijn algehele carrière en 6-0 in ONE Championship.

De 31-jarige heeft ook vier finishes in de organisatie, waaronder een overwinning in de eerste ronde op de Birmese legende Aung La N Sang om in oktober 2020 de ONE-wereldkampioen middengewicht te worden. De Ridder bereidt zich voor om het op te nemen tegen Vitaly Bigdash op ONE 159 op 22 juli in het Singapore Indoor Stadium.

Bekijk ook

Kayla Harrison wint van Kaitlin Young tijdens PFL Playoffs atlanta

‘Wie stopt deze vrouw?’ Kayla flikt het weer met dominante overwinning (video)

De Amerikaanse lijkt niet te stoppen en vierde ook nog eens haar verjaardag in de MMA-kooi.

Kerel 'eet' klappen als een baas: 'Nu stoppen Keith'

Kerel ‘eet’ klappen als een baas: ‘Nu stoppen Keith’ (video)

Hij gaat zelfs een aantal keer knock-out maar herrijst als een Feniks uit de as.

Gatsiedikkie! Kung Fu Spitting vechten met een fluim

Gatsiedikkie! ‘Kung Fu Spitting’ aka fluimvechten (video)

Ben Saunders UFC en Bellator MMA veteraan, lijkt een nieuwe vechtsport te hebben ontdekt 'Kung Fu Spitting'.

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page