'Ik maak hem af!' MMA-vechter de Ridder over rivaal Nieuws
Nieuws

'Ik maak hem af!' MMA-vechter de Ridder over rivaal

'Ik maak hem af!' MMA-vechter de Ridder over rivaal

Reinier De Ridder zegt dat Andre Galvao makkelijk werk is in een MMA-gevecht. "Eerste ronde, enkele knieën tegen het hoofd en het is afgelopen" aldus de Nederlandse topvechter.

MMA-kampioen Reinier de Ridder is ervan overtuigd dat hij de Braziliaanse jiu-jitsu-legende Andre Galvao kan verslaan als ze ooit tegenover elkaar staan ​​in een mixed martial arts wedstrijd. De Ridder had afgelopen maart zijn eerste ontmoeting met Galvao toen ze deel uitmaakten van een worstelwedstrijd op ONE X.

Aantal gevechten

De ONE wereldkampioen licht zwaargewicht en middengewicht vocht tegen Galvao, een van de beste BJJ-vechters aller tijden. Het leidde tot een gelijkspel in wat misschien wel het begin zou kunnen zijn van een reeks gevechten tussen hen.

De Ridder, die in de wedstrijd in Galvao's element ging, zegt dat het heel anders zou zijn als ze elkaar zouden ontmoeten in een MMA-wedstrijd. De dubbele kampioen gelooft dat Galvao, een zevenvoudig BJJ-wereldkampioen, geen partij voor hem zal zijn in de veelzijdige sport. Hij voorspelde zelfs dat hij geen problemen zou hebben om de worstellegende af te maken.

Een van de gevaarlijkste vechters ter wereld

,,Het zou snel voorbij zijn. Eerste ronde, een paar knieën tegen het hoofd, denk ik. Zoiets zou er een einde aan maken, maar ik denk niet dat we het snel zullen zien. Maar misschien op een dag. Het zou cool zijn." De Ridder is een van de gevaarlijkste vechters ter wereld, met een perfect 15-0 record in zijn algehele carrière en 6-0 in ONE Championship.

De 31-jarige heeft ook vier finishes in de organisatie, waaronder een overwinning in de eerste ronde op de Birmese legende Aung La N Sang om in oktober 2020 de ONE-wereldkampioen middengewicht te worden. De Ridder bereidt zich voor om het op te nemen tegen Vitaly Bigdash op ONE 159 op 22 juli in het Singapore Indoor Stadium.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws