Home / Nieuws / Holzken na verslaan Alexandre: ‘de ONE wereldtitel pak ik ook’

Holzken na verslaan Alexandre: ‘de ONE wereldtitel pak ik ook’

Gisteren 17 november maakte Nieky Holzken zijn succesvolle kickboks debuut bij ONE Championship: Warrior’s Dream in Jakarta. Hij stond daar tegenover een oude bekende, Cosmo Alexandre die hij in 2010 al eens versloeg, en dat deed Holzken nog eens haarfijn over.

In een interview naar aanloop van de partij sprak Holzken al openhartig over zijn aansluiting bij ONE. “Toen mijn contract afgelopen was bij GLORY poste ik op social media dat ik beschikbaar was. Een groot aantal organisaties benaderde mij, ook ONE. En ik koos uiteindelijk voor de snelst groeiende vechtsport organisatie in de wereld, en dat is ONE en ik ben blij dat ik daar deel van uit mag maken. ”

Naast Holzken vechten er meerdere Nederlanders bij ONE, zo ook de kickboks en MMA-legenge Andy Souwer die ook recentelijk zijn debuut maakte. Maar ook een Tarik Khbabez, Ibrahim El Bouni, Anthony Engelen en Brown Pinas. De laatste twee vochten gisteren ook succesvol op het zelfde event, Engelen vocht zijn tweede winnende partij binnen acht dagen en Pinas versloeg zijn tegenstander met een verpletterende elleboog.

ONE Wereldtitel

Op de vraag of hij zijn partij tegen Alexandre zou winnen en hoe was Holzken dudelijk: “Ik weet hoe hij vecht en hoe ik hem moet verslaan, het zal een herhaling worden van vorige keer. ” En daar bleek geen woord van gelogen, Holzken imponeerde en domineerde de partij, ook al waren er sommige die vonden dat hij te voorzichtig vocht en geen echt risico leek te nemen. Maar Holzken maakte zijn belofte waar.

Een titel ligt in het verschiet, na zijn partij tegen Alexandre gisteren maakte Holzken bewegingen met zijn armen die er op duiden dat hij voor niets minder dan een wereldtitel zal gaan binnen ONE, en gaf dit ook al eerder aan. Een ding is zeker, met een binnenkomer als op afgelopen event heeft Holzken zijn visitekaartje meteen afgegeven en heeft de Helmonder laten zien dat het kickboksen nog steeds in zijn bloed zit.

 

Bekijk ook

Boksbroers Charlo imponeren in titelstrijd op zaterdag

Jermell Charlo (L) haalt Jeison Rosario neer (R) Jermell en Jermall Charlo wisten beiden te ...

BOZE UFC BAAS DANA WHITE: ‘Wat Conor McGregor deed is smerig’

UFC President Dana White is nier blij met een van zijn grootste sterren, de Ier ...

Conor McGregor underdog in bokswedstrijd met Manny Pacquiao

UFC ster Conor McGregor opent als de grote underdog in de aankomende bokswedstrijd met Manny ...

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page