Kickboks legende Nieky Holzken: "Ik wil wereldkampioen worden bij ONE." Nieuws
Nieuws

Kickboks legende Nieky Holzken: "Ik wil wereldkampioen worden bij ONE."

Kickboks legende Nieky Holzken: "Ik wil wereldkampioen worden bij ONE."
Kickboks legende Nieky Holzken: "Ik wil wereldkampioen worden bij ONE."

Nieky "The Natural" Holzken maakt zijn ONE Super Series debuut op zaterdag 17 november. Na een afwezigheid uit het kickboksen en tussentijds succesvol te hebben gebokst is het tijd om terug te keren, Holzken heeft een doel, wereldkampioen worden bij ONE Championship.

De Nederlander is een van 's werelds beste kickboksers en debuteert in The Home Of Martial Arts in het co-main event van ONE: WARRIOR'S DREAM in Jakarta, Indonesië. Hij zal Cosmo "Good Boy" Alexandre ut Brazilië tegemoet treden in de kickboks ring.

De twee stonden in 2010 al eerder tegenover elkaar tijdens It’s Showtime in een wedstrijd die Holzken won. Holzken heeft een indrukwekende record opgebouwd van 90-14, 1 NC, en Alexandre 69-18-1, Holkzen lijkt dus in het voordeel als men op de statistieken afgaat.

The best of the best

Holzken bevindt zich al meer dan een decennium in de bovenste regionen van de kickbokswereld, nadat hij in 2006 doorbrak op het wereldtoneel. Bij GLORY Kickboxing boekte hij grote successen, echter scheiden de wegen.

"Ik wist dat het een carrière voor me kon zijn toen ik het K-1 Max kwalificatietoernooi in Zweden won", vertelt hij. "Dat was een ticket naar Japan, en daar tekende ik mijn contract bij K-1."

Wereldfaam

Hij ging vocht tegen een legende uit de sport, Buakaw Por Pramuk, en sindsdien heeft "The Natural" op het hoogste niveau geopereerd, deelname aan de prestigieuze K-1 World Max Grand Prix en strijden om wereldtitels over de hele wereld .

Ondanks het feit dat hij zoveel heeft bereikt, is hij nog niet klaar. Holzken's nieuwe doel is om goud te claimen in ONE Super Series, en hij kan zijn eerste stap zetten om dat te bereiken door Alexandre in Jakarta te verslaan.

Gisteren sloot Holzken zijn trainingskamp af en is klaar voor de strijd, "Om te winnen in mijn debuut zou geweldig zijn," zegt hij. "Ik wil de wereldkampioen worden bij ONE."

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws