'Het geduld is op!' Kort geding sportscholen in januari Nieuws
Nieuws

'Het geduld is op!' Kort geding sportscholen in januari

'Het geduld is op!' Kort geding sportscholen in januari

Satish Jhamai een van de initiatiefnemers om de sportscholen essentieel te maken, en voorzitter Free Fight Group Holland, benadrukt het belang dat de deuren zo snel mogelijk open moeten. Er volgen snel juridische procedures.

Recentelijk werd bekend dat er via een advocaat een bodemprocedure gestart gaat worden om de sportscholen als essentieel aan te merken, daarvoor is een crowdfunding actie opgezet. Een bodemprocedure is een lang proces en kan het tot 1,5 jaar duren voor er een uitspraak komt.

Dat daar niet op gewacht kan worden en mensen baat hebben bij sporten, wordt er tegelijkertijd een kortgeding opgestart. ,,Wij gaan dit zo snel mogelijk doen, het geduld is op wij willen geen corona toegangsbewijs die mensen uitsluit", zegt Jhamai. ,,Iedereen moet kunnen sporten, niemand uitgesloten.

Geen NSB praktijken

,,Los van het wel en niet essentieel zijn, knokken we ook tegen het 2G-beleid. Ik kom uit de generatie dat ik op de basisschool met opa's en oma's moest praten over de gebeurtenissen in de tweede wereldoorlog en de Jappenkampen in Nederlands-Indië", aldus Jhamai.

,,Als ik als sportschoolhouder mijn leden moet rangschikken, voel ik me net een NSB' er. Dit druist tegen mijn fundamentele principes in, want ik ben in de veronderstelling dat eenieder elkaars gelijke is."

Motie aangenomen

Afgelopen week werd bekend dat er in de tweede kamer een motie ingediend is om sportscholen essentieel te maken, deze werd gisteren aangenomen. ,,De wetsbehandeling staat op 10 januari 2022 op de agenda. Dat houdt in dat de wijziging op z'n vroegst medio oktober of november 2022 wordt aangenomen, dit is te laat voor de huidige lockdown", zegt Jhamai.

,,We schieten er nu echter niets mee op en moeten geduldig wachten totdat het OMT besluit te gaan versoepelen. Het is nu van belang om de bodemprocedure en kortgeding door te zetten, zodat we uiterlijk medio februari 2022 wederom onze deuren kunnen openen en de betalende leden wederom na 17.00u kunnen ontvangen", sluit Jhamai af die een ieder oproept aan de Crowdfunding actie mee te doen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws