Home / Nieuws / Hesdy Gerges: ‘ik overwoog te stoppen met vechten’

Hesdy Gerges: ‘ik overwoog te stoppen met vechten’

Hesdy Gerges: 'ik overwoog te stoppen met vechten'

Voor Hesdy Gerges die als kickbokser tegen vrijwel iedere tegenstander in de ring heeft gestaan, was er een nieuwe uitdaging nodig, en dat is MMA. Op 1 december gaat hij zijn debuut maken bij Bellator tegen de ongeslagen Domingos Barros, een zware klus, maar Gerges staat er om bekend geen uitdaging uit de weg te gaan.

In een interview met FunX.nl sprak Gerges openhartig over zijn keuze om MMA te gaan doen. Gerges onderging een ander trainings regime dan voor het kickboksen hij zegt daarover; “Ik heb keihard gewerkt, en moeten werken MMA is een heel ander spelletje. ” En dat is niet overdreven, er is nogal een verschil tussen kickboksen en MMA, waar men bij het laatste ook bedreven moet zijn in het grond gevecht.

Het grond vechten is iets waar Gerges veel op getraind heeft, het staand vechten zo heeft hij bewezen is voor hem geen probleem. Daar liggen gelijk ook de kansen, Gerges is een bedreven kickbokser en met zijn geschiedenis in de sport een geduchte tegenstander voor Barros. Mocht het aankomen op een grondgevecht, dan moet dit volgens de trainer van Gerges, Mousid Akhamrane ook geen probleem zijn als hij opvolgt waarop er getraind is.

Nieuwe start

Als de kans om bij Bellator te vechten niet langs was gekomen had het wellicht het einde geweest van de vechtsport carrière van Gerges: “Ik overwoog te stoppen, maar kreeg toen deze aanbieding waar ik me goed voor kan motiveren, ” zegt hij tegen FunX.nl. Maar gelukkig voor de fans, de sport en Gerges zelf gaat hij deze uitdaging aan. 1 december zal in ieder een nieuwe start zijn voor Hesdy Gerges, en hem kennende zal hij het Italiaanse Genua op zijn grondvesten doen schudden..

Bekijk ook

Heftig: UFC-vechter Ray Borg overleeft auto ongeluk

Het zit Ray Borg niet erg mee, een ernstig ziek zoontje een tegenzittende MMA-carierre en nu een zwaar ongeluk.

Vreemdgaan: Conor McGregor bespot door moeder ‘liefdeskind’

Terri Murray, een 26-jarige moeder uit Liverpool beweert dat ze met McGregor sex heeft gehad tijdens een avondje uit in 2017.

Huilend karate jochie breekt harten over de hele wereld (video)

De beelden van een huilend karate jongetje brak de harten van een groot aantal mensen.

REGIO NIEUWS UITGELICHT