HELDEN: Turkse MMA-vechters redden slachtoffers aanslag Wenen Nieuws
Nieuws

HELDEN: Turkse MMA-vechters redden slachtoffers aanslag Wenen

HELDEN: Turkse MMA-vechters redden slachtoffers aanslag Wenen

Tijdens de terroristische aanslag in Wenen op maandagavond hebben twee Turkse MMA-vechters een heldendaad verricht.

Twee Turkse MMA-vechters die in Wenen wonen worden geprezen als ‘helden’ na het helpen van vrouw en politieagent tijdens dodelijke schietpartij door terroristen, zo meld de internationale media. Mikail Ozen en Recep Gultekin beiden MMA-vechters bevonden zich op straat toen de aanslag begon.

Tijdens de schietpartij was Ozen in het Turks te horen terwijl hij schreeuwde "zoek dekking" en zich samen met Gultekin die zelf gewond raakte, een vrouw en een gewonde politieagent hielpen. En zich verscholen achter een muur bij een metro ingang. Doordat Ozen in het Turks riep was er verwarring en werd er eerst gemeld dat de daders Turks zouden zijn.

Niet aarzelen

"Een oude vrouw liep richting het theater. Toen we de vrouw zagen, gingen naar haar toe. We hebben die vrouw ook meegenomen naar een veilige plek ', zei Ozen tegen Hurriyet. En voegde eraan toe:' Toen kwamen we bij het metrostation. Ik zag de politieagent die daar neergeschoten was en we hebben hem uit de vuurlinie gehaald. " Ozen verteld dat de schutters slechts 6 meter bij hen vandaag waren.

De dodelijke schietpartij begon maandagavond rond 20.00 uur in de buurt van de grootste synagoge van Wenen, de Stadttempel. Deze was gesloten toen de aanslag plaatsvond. Een vuurgevecht met de politie verspreidde zich al snel naar zo'n zes verschillende locaties in de stad.

Bij de aanslag kwamen twee omstanders om het leven en aantal personen gewond raakten. Ook een van de daders werd gedood een tweede opgepakt een derde is nog voortvluchtig.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws