Grote biceps zijn goed voor je hart Nieuws
Nieuws

Grote biceps zijn goed voor je hart

Grote biceps zijn goed voor je hart

Onderzoek wijst uit, dikke spierballen zijn goed voor je hart!

Uit nieuw onderzoek van de UCLA naar armen en benen bij mannelijke hartpatiënten, dat dikke spierballen goed zijn voor het hart. De onderzochte mannen met de meeste spieren en het minst aan buikvet hebben 68 procent minder kans om te overlijden aan hart- en vaatziekten dan zeven jaar jongere dan dunne mannen met minder arm en been spieren. De reden: Spieren bevorderden dat het lichaam beter van de insuline functie gebruikt maakt.

Grote biceps zijn goed voor je hart

Trainen speelt een rol in de ontwikkeling en vertraging van hartproblemen, volgens de onderzoekers.

Terwijl de UCLA studie alleen de gemeten spieren in de ledematen van de deelnemers aan het onderzoek bevatte, is de beste strategie om zich te concentreren voor het opbouwen van spieren in je hele lichaam. Dat komt omdat hoe beter uw lichaamssamenstelling, des te slanker je uiteindelijk zult zijn.

Spieren verhogen de stofwisseling, het verbranden van calorieën en sneller verdwijnen van buikvet

En een gezond gewicht leidt tot een gezond hart. Een 10-jarige studie van de Mayo Clinic wees uit dat mensen met overgewicht 3 tot 6 keer meer kans op hartaanvallen hebben. Dus eerder dan mensen met een normaal gewicht. En persoon met obesitas leeft gemiddeld zelfs 8,2 jaar minder dan mensen met een normaal gewicht.

Vechtsporters en spieren

Voor vechtsporters is het belangrijk dat zijn hun spieren regelmatig trainen, alhoewel je zou denken dat zij met het beoefenen van een vechtsport alle spieren aanpakken dan heb je het mis. Er zijn een aantal vechtsporters die een warming up al te veel werk vinden. Echter is deze zeer belangrijk en pakt men de spier groepen al aan. Rekken en strekken, kniebuigingen, opdrukken en de buikspieren bijvoorbeeld zijn heel belangrijk. Je warmt niet alleen op, maar traint gelijk de spiertonus. Fitness kan naast vechtsporten, echter zie je niet veel bodybuilderachtige vechtsporters, simpelweg omdat te dikke spieren je danig in de weg kunnen zitten tijdens het beoefenen van je favoriete vechtsport.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws