Gratis vechtsport wedstrijden kijken via internet 'levensgevaarlijk' Nieuws
Nieuws

Gratis vechtsport wedstrijden kijken via internet 'levensgevaarlijk'

Gratis vechtsport wedstrijden kijken via internet 'levensgevaarlijk'
Gratis vechtsport wedstrijden kijken via internet 'levensgevaarlijk'

Cybersecurity-experts waarschuwen dat sommige links die vechtsport liefhebbers een manier bieden om een gevecht live online te volgen ransomware en andere malware kunnen bevatten.

Neem bijvoorbeeld de bokswedstrijd tussen Tony Bellew en Oleksandr Usyk die vanavond plaatsvindt, Bellew hoopt de regerende kampioen te verslaan en de onbetwiste wereldwijde cruiserweight-titel te pakken.

Boksfans zullen het gevecht live kunnen volgen op Sky Sports Box Office, maar links naar illegale livestreams zijn al begonnen zich online te verspreiden, een trend waarvoor cyberdeskundigen hebben gewaarschuwd. Het kan namelijk serieuze problemen veroorzaken voor degenen die ze bezoeken.

Cybercriminelen en hackers

Net als bij andere pay-per-view-evenementen breiden links naar streams zich uit over Facebook, Twitter en andere sociale mediaplatformen in de aanloop naar de strijd, waarvan sommige worden gedeeld door cybercriminelen en hackers.

"Elk groot sportevenement, zoals de komende bokswedstrijd tussen Usyk en Bellew, zal talloze mensen ertoe brengen illegale websites te bezoeken omdat ze de kosten van € 19,95 willen vermijden", verteld Kecia Hoyt, senior adviseur op het gebied van bedreigingen bij Fidelis CyberSecurity.

Computer virussen

"Dit is iets dat hackers om verschillende redenen kunnen gebruiken, maar een van de meest gebruikelijke tactieken zijn overlay-advertenties of knoppen om malware te installeren."

In feite overlappen hackers een video met een advertentie met een nepknop" close "of" play ", en zodra mensen de advertentie proberen te sluiten of op de afspeelknop klikken voor een volledig beeld van de video, zullen hackers malware op hun computer of elk ander apparaat te installeren.

Illegaal

Het streamen van vechtsport wedstrijden op sociale media, een piraterijsite of het gebruiken van een apparaat, box of stick die is verbonden met je tv is illegaal.

Door het afstemmen via iets anders dan officiële, betaalde kanalen overtreden kijkers de wet. Naast het risico op ge-hacked te worden, kan men ook een boete krijgen voor het illegaal kijken.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws