Glory's Tiffany van Soest strijd voor rechten vrouwelijke kickboksers Nieuws
Nieuws

Glory's Tiffany van Soest strijd voor rechten vrouwelijke kickboksers

Glory's Tiffany van Soest strijd voor rechten vrouwelijke kickboksers

Tiffany van Soest verdedigt 19 maart haar Glory Kickboxing titel in Hasselt, België. De Japanse Rise kampioen Manazo Kobayashi is de uitdager in de eerste Glory Rivals matchup. Toch lijkt dit belangrijke moment niet de aandacht te krijgen die het verdiend.

Glory kondigde met veel trompetgeschal de Rivals serie aan, een samenwerking naast het Japanse Rise ook met het Nederlandse Enfusion. Alhoewel de wedstrijd tussen Van Soest en Kobayashi een van internationale allure is, zat de kampioene afgelopen dinsdag niet aan de persconferentie tafel.

In plaats daarvan pakte Van Soest haar moment door zich tussen de aanwezige pers te mengen. Van Soest die zich identificeerde als de Glory kampioene stelde vragen aan Jamal Ben Saddik en Levi Rigters. Zo vroeg de Amerikaanse met Nederlandse roots wat Ben Saddik van haar titelgevecht vindt. Deze reageerde positief en gaf aan zeker te gaan kijken.

Ze slaan mij gewoon over

Van Soest stelde dit op prijs en bedankt Ben Saddik voor zijn support. ,,Als je er niet bij kunt zijn, zorg er dan voor dat ze nog steeds over je praten", schreef Van Soest. ,,Bedankt Jamal Ben Saddik voor de mooie woorden en steun. " Al eerder werd van Soest overgeslagen voor een persmoment zoals ten tijde van GLORY 77 (lees verder onder Instapost).

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Tiffany 'Time Bomb' van Soest (@tiffanytimebomb)

,,Daarvoor had ik niet eens een uitnodiging ontvangen. Niet één, terwijl het ging om een wereldtitel. Het is een vicieuze cirkel: op deze manier worden jonge meiden gedemotiveerd om een carrière als prof na te streven", zei Van Soest in 2021 al tegen Womans Health.

Ook is het een feit dat vrouwelijke vechters niet de erkenning en financiële tegemoetkoming krijgen zoals hun mannelijke tegenhangers. Ook dit moet volgens Van Soest anders die naast het kickboksen een baan als docente vechtsportleraar en personal trainer heeft om rond te komen, ook verkoopt zij haar eigen kunstwerken. Terwijl mannelijke kickboksers zich financieel prima kunnen redden van met hun vechters gage.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws