Glory kampioen Alex Pereira geeft wereldtitel op Nieuws
Nieuws

Glory kampioen Alex Pereira geeft wereldtitel op

Glory kampioen Alex Pereira geeft wereldtitel op

Alex Pereira en Artem Vakhitov zullen op 17 juli een herkansing met elkaar aangaan voor de Glory lichtzwaargewicht titel. Deze is in handen van de Braziliaan Pereira, ook had deze de middengewicht titel in bezit maar die blijkt nu vacant te zijn gesteld.

Glory maakte vandaag een vechtkaart voor het Glory 78 evenement bekend waar de fans van zullen smullen. Maar liefst drie titelgevechten staan er op de rol. Pereira tegen Vakhitov, Tyjani Beztati die met Elvis Gashi om de vacante licht gewicht titel zullen strijden. Donovan Wisse en Yousri Belgaroui die het middengewicht goud willen claimen.

Juist het gevecht tussen Wisse en Belgaroui trekt de aandacht, want de middengewicht titel was in handen van Pereira. Echter wordt door Glory tussen de regels door in het persbericht gemeld dat de Braziliaan deze vacant heeft gesteld. Dit brengt gelijk de geruchtenmolen op gang, want zou dit zou kunnen betekenen dat het Pereira's laatste gevecht voor Glory zal kunnen zijn.

Interessant

Insiders schetsen een paar scenario's, een daarvan is dat Pereira in vergevorderde onderhandelingen zou zijn met de Amerikaanse MMA-grootmacht UFC (dit is overigens niet bevestigd. red.). Pereira vocht meerdere keren in het MMA en is trainingspartner van Glover Teixeira, die bij de UFC op contract staat. Ook kan het zijn dat er in het contract van Pereira een herkansing clausule is verwerkt, die een herkansing met Vakhitov verplicht.

In het geval Pereira er in slaagt de lichtzwaargewicht titel te behouden op 17 juli, dan wordt het interessant te zien wat er daarna gebeurt. Mocht Vakhitov falen in zijn zoektocht naar de titel en Pereira wel zou vertrekken dan wordt ook deze titel vacant. Wat inhoudt dat Vakhitov en Luis Tavares op een later tijdstip hiervoor in de ring zouden kunnen staan.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws