GLORY 41 Lazaar versus Verhoeven Nieuws
Nieuws

GLORY 41 Lazaar versus Verhoeven

GLORY 41 Lazaar versus Verhoeven

GLORY 41 Verhoeven zegeviert op Lazaar

In Den Bosch vond zaterdagavond GLORY 41 Holland plaats, een internationaal kickboks-evenement met enkele van de beste Nederlandse vechtsporters op het programma.

GLORY 41 Lazaar versus Verhoeven

Het voorprogramma, wat eigenlijk het main event zou zijn (maar dat is een lang verhaal), werd gedomineerd door twee Amsterdamse vechters: Hesdy Gerges en D’Angelo Marshall.

Gerges kwam uit tegen Tomas Hron, de invaller voor de geblesseerde Chi Lewis-Parry. In de 1e ronde ging Hron twee keer neer, maar kon zich enigszins herstellen. Door constante druk, harde combinaties (en een punt aftrek) wist Gerges de partij ruimschoots op punten te winnen (30-24).

D’Angelo Marshall won het zwaargewicht toernooi met een winst op Mohamed Abdallah (KO) en Anderson Silva (Decision). Op GLORY 43 New York zal hij nu uitkomen tegen de #1 van zijn gewichtsklasse, Benjamin Adegbuyi. Mocht hij deze partij ook winnen, zou de kampioen Rico Verhoeven zo maar eens zijn volgende tegenstander kunnen zijn.

SuperFight Series

De jonge GLORY vechters Zakaria Zouggary en Tyjani Beztati pakten beiden hun winst door een spectaculaire partij neer te zetten. Ondanks dat ze bij het grote publiek relatief onbekend zijn (waren?), kregen ze geweldige reacties van de GLORY fans in het publiek en op sociale media.

Murthel Groenhart won zijn partij tegen Alan Scheinson, de invaller van de geblesseerde Harut Grigorian. De Argentijn bewoog veel, draaide handig weg en pakte zijn punten. Groenhart wist de partij naar zich toe te trekken door druk te blijven zetten, meer schade te doen en een paar spectaculaire acties te laten zien. Met deze winst blijft Groenhart een top contender van de GLORY welterweight divisie.

Michael Duut kwam uit tegen Mourad Bouzidi, maar werd in de 2e ronde gediskwalificeerd. In het begin van de partij kreeg hij een punt aftrek wegens een kopstoot en al snel kreeg hij er nog twee wegens vasthouden.

Robin van Roosmalen heeft hard moeten knokken voor de GLORY wereldtitel. Hoewel Petchpanomrung Kiatmookao in de eerste rondes regelmatig wist door te komen met trappen en knieën, lag hij constant onder vuur door van Roosmalen. Om harde combinaties te ontwijken, greep hij zich regelmatig vast en zou hier een punt aftrek voor krijgen. Na vijf lastige rondes werd van Roosmalen welverdiend tot GLORY wereldkampioen van zijn gewichtsklasse uitgeroepen.

Ismael Lazaar verloor de partij tegen Rico Verhoeven op punten. Verhoeven hield Lazaar effectief op afstand en bestookte hem met trappen en stoten. Vroeg in de partij wist Lazaar enkele rake klappen uit te delen, maar al snel bleek dat Verhoeven een maatje te groot was. Om Lazaar te stoppen gebruikte de GLORY kampioen wel de volledige 5 rondes.

Na de wedstrijd werd Alistair Overeem gevraagd of hij het tegen Verhoeven zou willen opnemen. Maar dat bleek de UFC vechter alleen in een mma partij te willen doen. Aangezien Overeem wereldkampioen bij verschillende internationale promoties is geweest, en Verhoeven slechts 1 mma wedstrijd heeft gedaan, is dat een partij die er niet snel van komt.

Uitslagen Glory41

SuperFight Series

Verhoeven def. Lazaar - UD
Roosmalen def. Kiatmookao - MD
Groenhart def. Scheinson - SD
Bouzidi def. Duut – DQ Beztati def. Assouik - UD
Zouggary def. Ozkul – UD

GLORY 41

Marshall def. Silva – UD (Final) Gerges def. Hron - UD
Zhang def. Sanches-Mendes - UD
Marshall def. Abdallah – KO (Semi-final)
Silva def. Stoforidis - TKO (Semi-final)

Artikel door: Headkick

Volg Headkick op Twitter

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws