Gevecht vechticoon Buakaw en bokslegende Pacquiao afgelast: '25 miljoen pleitte' Nieuws
Nieuws

Gevecht vechticoon Buakaw en bokslegende Pacquiao afgelast: '25 miljoen pleitte'

Gevecht vechticoon Buakaw en bokslegende Pacquiao afgelast: '25 miljoen pleitte'

Manny Pacquiao en Buakaw Banchamek, twee legendes in de vechtsport, zullen elkaar dit jaar niet in de ring treffen. Het boksgevecht tussen Manny Pacquiao en Buakaw Banchamek, dat gepland stond voor 20 april live vanuit Bangkok, Thailand, is officieel afgeblazen.

Het gevecht, dat bekend stond als "De Match der Legendes", had een aanzienlijke uitbetaling in de orde van grootte van 25 miljoen dollar en er was zelfs een WBC Legends-gordel die tussen de twee vechters op het spel stond.

De redenen achter de annulering

Chadd Collins, RISE en WBC Muay Thai wereldkampioen, meldde op Instagram dat hij zijn WBC Muay Thai kroon zou verdedigen tegen Savvas Michael, maar zei dat de organisatie niet doorgaat. Tristian Dharmajiva, manager van Sitsongpeenong, voegde toe op X (voorheen Twitter) dat Thananchai Sitsongpeeong en Joe Ryan waren geboekt voor het nu geannuleerde evenement.

De impact op de vechtsportwereld

Manny Pacquiao, geboren in de Filipijnen, is een van de grootste boksers in de geschiedenis en heeft talrijke wereldtitels verzameld in de WBC, WBO, IBF, en meer. Buakaw is een iconische kickbokser die wordt gevierd om zijn prestaties in de K-1 MAX toernooien. In Thailand is Buakaw een beroemdheid, net zoals Pacquiao dat is in de Filipijnen.

Beide vechters hebben de afgelopen jaren verschillende tentoonstellingswedstrijden gehouden. De trots van de Filipijnen nam in 2022 deel aan een tentoonstellingswedstrijd tegen Korea's DK Yoo, terwijl Buakaw heeft deelgenomen aan blote vuist Muay Thai wedstrijden en kickboksen in zowel de Rajadamnern World Series als RIZIN. Onder verschillende regelsets had de 41-jarige in Thailand geboren vechter vijf gevechten in 2023.

Hoewel de huidige promotor zich heeft teruggetrokken, hebben beide vechters werkrelaties met Japan's RIZIN, dus het gevecht zou elders opgepikt kunnen worden, mits iemand bereid is het forse prijzengeld op te hoesten

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws