Gevecht Floyd Mayweather en Conor McGregor met kleinere bokshandschoenen Nieuws
Nieuws

Gevecht Floyd Mayweather en Conor McGregor met kleinere bokshandschoenen

Gevecht Floyd Mayweather en Conor McGregor met kleinere bokshandschoenen

8oz bokshandschoenen goedgekeurd voor gevecht Floyd Mayweather en Conor McGregor!

De Sport Commissie van de staat Nevada heeft op woensdag unaniem ingestemd om de maatregel goed te keuren met lichtere en kleinere bokshandschoenen te vechten. Omdat de strijd tussen Mayweather en McGregor op 154 ​​pond is gecontracteerd, stellen de voorschriften dat de atleten 10-ounce handschoenen zouden moeten dragen.

Gevecht Floyd Mayweather en Conor McGregor met kleinere bokshandschoenen

Op verzoek van beide teams kleinere bokshandschoenen

Beide teams hadden een motie ingediend bij de commissie om het gebruik van kleinere handschoenen als een eenmalige uitzondering goed te keuren, die vervolgens werd goedgekeurd tijdens een vergadering in Las Vegas op woensdag.

Alle commissarissen bekeken een aantal kleine bezwaren met inbegrip van het idee om verder te gaan onderzoeken naar de effecten van kleinere handschoenmaat die bij hogere gewichten in bokswedstrijden worden gebruikt - maar uiteindelijk was de stemming unaniem.

Eenmalige uitzondering

Het is een eenmalige uitzondering volgens de commissie, die de maatregel heeft goedgekeurd, maar waarschuwde dat ze de handschoenen vóór en na de strijd zouden onderzoeken om veiligheid en eerlijkheid te waarborgen, evenals het uitvoeren van een verdere studie na afloop van het evenement.

Mayweather had oorspronkelijk het idee opgehaald om 8oz handschoenen te dragen voor de strijd en McGregor accepteerde graag de uitdaging. Dit omdat hij als MMA vechter sowieso gewend is met kleine handschoenen te vechten, en hij dus hierdoor een voordeel kan hebben.

McGregor waarschuwt Mayweather

De UFC-lichtgewicht kampioen waarschuwde Mayweather dat hij zich voor moet bereiden dat de wisseling van 10-ounce handschoenen tot acht ounce handschoenen voor de strijd, hem wel eens een verlies kan opleveren.

"Als we voor 8 ounces gaan ... zal hij bewusteloos zijn in twee ronden," zei McGregor. "Echt een ronde, alleen voor de 10 seconden, ik zal hem overleven in de tweede [ronde], maar als het niet is en het is 10-ounce [handschoenen] misschien vier ronden. Onder [10] ounces is hij zeker snel bewusteloos en dat is een feit".

Nu is Mayweather zijn wens toegekend en hij zal McGregor acht ounce handschoenen dragen wanneer zij samen op 26 augustus in Las Vegas samenkomen.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws