Gevecht met de blote vuist krijgt bloederig einde - Vechtsport Info
Home / Nieuws / Gevecht met de blote vuist krijgt bloederig einde

Gevecht met de blote vuist krijgt bloederig einde

Gevecht met de blote vuist krijgt bloederig einde

Gevechten met de blote vuisten (Bare Knuckle boksen) in het Verenigd Koninkrijk heeft een lange traditie in de zigeuner (Ierse reiziger) cultuur en wordt gebruikt als een manier om geschillen tussen personen of soms zelfs hele families af ​​te wikkelen.

Dankzij het internet, is blote vuist boksen snel in populariteit gegroeid en niet alleen in het Verenigd Koninkrijk, maar wereldwijd. Ondanks de brutale origine van het geheel, is er meestal veel respect en sportiviteit bij hen die betrokken zijn bij deze wedstrijden.

Blote vuist veiliger dan met handschoen aan vechten

Er is ook een tegen argument dat het vechten met de blote vuist veiliger is dan met handschoenen aan, omdat een gehandschoende hand een hardere slag toe kan brengen zonder schade aan de hand zelf te veroorzaken. Met alleen wraps (gebruikt in de meeste blote vuist wedstrijden) is het doel dat de hand versterkt, maar biedt geen bescherming voor de persoon die u stoot of slaat.

Niettemin, in de video hieronder zien we een vrij goed, georganiseerd bare knuckle gevecht tussen twee stoere jongens en hoewel er niet veel techniek gebruikt wordt, zijn de beide vechters behoorlijk aan elkaar gewaagd.

Groot probleem

Het belangrijkste probleem met dit soort blote vuist gevechten is dat het vele malen niet zo aan elkaar gewaagd als degene die we hier zien. Omdat er geen regelgevende instantie is kunnen mismatches vaak voorkomen en kunnen zeer zware ongevallen een gevecht beëindigen.

Beide vechters in deze video slaan elkaar net en staan weer op, waaruit blijkt dat het een hard gevecht is. Er is niet veel voetenwerk of enige vorm van rond dansen in dit gevecht. Beide mannen gaan gewoon rechtdoor op elkaar aan, zoals rock en sok ‘em robots, het gooien van harde stoten totdat iemand naar beneden gaat.

Vechten in een telefooncel

Aan de andere kant, ze hebben niet veel ruimte om te bewegen in de kleine behuizing waardoor het lijkt dat dit een goede vertegenwoordiging van de uitdrukking ‘vechten in een telefooncel is. ‘Beide mannen zijn bebloed tegen de tijd dat deze brutale affaire is afgelopen als de kale man er genoeg van heeft, de toekenning van de overwinning aan de man in het zwart.

Bekijk ook

SUKKELS! MMA-gevecht tijdens AEW worstelevenement onder vuur

In de aflevering van AEW Dynamite van vorige week nam Jake Hager het op tegen Wardlow in een MMA regels kooigevecht

Gemiste kans! ‘McGregor had MMA-vechters kunnen helpen’

McGregor heeft ervoor gekozen om dat niet te doen

Topvechter blij met GROTE BEK Jake Paul: ‘Daar hebben wij wat aan’

Randy Couture, voormalig topvechter zegt dat hij blij verrast is dat Jake Paul de aanval ...

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page