Gevangen gezette Jiu Jitsu kampioen en medaillewinnaar in hongerstaking Nieuws
Nieuws

Gevangen gezette Jiu Jitsu kampioen en medaillewinnaar in hongerstaking

Gevangen gezette Jiu Jitsu kampioen en medaillewinnaar in hongerstaking

Slechte gezondheid

Mohamed Mirza, die medailles won voor Bahrein op de Aziatische Open Kampioenschappen 2008 in Thailand, lanceerde zijn hongerstaking om te protesteren tegen de behandeling van Mushaima, een Bahreinse oppositieleider die een levenslange gevangenisstraf uitzat voor zijn rol in de pro-democratie protesten en opstand van Bahrein. Volgens Mirza krijgt Mushaima geen toegang tot de juiste medische behandeling, waardoor zijn gezondheid achteruitgaat.

Gevangen gezette Jiu Jitsu kampioen en medaillewinnaar in hongerstaking

Mirza protesteert ook tegen zijn eigen slechte behandeling in de Jaw-gevangenis van Bahrein, die een gebrek aan toegang tot goede gezondheidszorg en beperkingen op familiebezoeken zoals glazen barrières inhoudt. Hij koos ervoor om zijn hongerstaking te beginnen na het indienen van vijf afzonderlijke klachten bij de gevangenis, zonder resultaat.

Verdraaien

De monarchie van Bahrein gebruikt sporten sinds lang als een middel om af te leiden van schendingen van de mensenrechten en om de realiteit van de brutaliteit van het regime te verdraaien. Voorbeelden hiervan zijn het jaarlijkse Formule-1-evenement, het aanbieden van Bahreinse paspoorten aan buitenlandse atleten om het Olympisch record te verbeteren en het organiseren van MMA-evenementen die worden gefinancierd door de Bahreinse koningszoon, Sheikh Khalid bin Hamad Al Khalifa.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws