Gevangen gezette Jiu Jitsu kampioen en medaillewinnaar in hongerstaking – Vechtsport Info
Home / Nieuws / Gevangen gezette Jiu Jitsu kampioen en medaillewinnaar in hongerstaking

Gevangen gezette Jiu Jitsu kampioen en medaillewinnaar in hongerstaking

Jiu Jitsu Jiu Jitsu kampioen en medaillewinnaar Mohamed Mirza werd gearresteerd op 16 maart 2011, één dag nadat de Bahreinse regering een noodtoestand had uitgeroepen als reactie op de opstand in het land. Hij werd aangehouden bij een controlepunt op verdenking van ‘ontvoering van een politie agent’ en werd veroordeeld tot 10 jaar gevangenisstraf. Mensenrechtenactivisten geloven dat hij een verklaring heeft moeten ondertekenen nadat hij door de Bahreinse autoriteiten werd onderworpen aan verschillende vormen van foltering.

Slechte gezondheid

Mohamed Mirza, die medailles won voor Bahrein op de Aziatische Open Kampioenschappen 2008 in Thailand, lanceerde zijn hongerstaking om te protesteren tegen de behandeling van Mushaima, een Bahreinse oppositieleider die een levenslange gevangenisstraf uitzat voor zijn rol in de pro-democratie protesten en opstand van Bahrein. Volgens Mirza krijgt Mushaima geen toegang tot de juiste medische behandeling, waardoor zijn gezondheid achteruitgaat.

Gevangen gezette Jiu Jitsu kampioen en medaillewinnaar in hongerstaking

Mirza protesteert ook tegen zijn eigen slechte behandeling in de Jaw-gevangenis van Bahrein, die een gebrek aan toegang tot goede gezondheidszorg en beperkingen op familiebezoeken zoals glazen barrières inhoudt. Hij koos ervoor om zijn hongerstaking te beginnen na het indienen van vijf afzonderlijke klachten bij de gevangenis, zonder resultaat.

Verdraaien

De monarchie van Bahrein gebruikt sporten sinds lang als een middel om af te leiden van schendingen van de mensenrechten en om de realiteit van de brutaliteit van het regime te verdraaien. Voorbeelden hiervan zijn het jaarlijkse Formule-1-evenement, het aanbieden van Bahreinse paspoorten aan buitenlandse atleten om het Olympisch record te verbeteren en het organiseren van MMA-evenementen die worden gefinancierd door de Bahreinse koningszoon, Sheikh Khalid bin Hamad Al Khalifa.

Bekijk ook

Glory pakt uit: 3 titelgevechten tijdens evenement op 17 juli

Het Glory 78 evenement op 17 Juli is er een met maar liefst 3 titelgevechten

⚠️ Fury vs Joshua in gevaar: Wilder wint rechtszaak

Tyson Fury vs Anthony Joshua heeft een grote horde te overwinnen

Vader en zoon pakken tag-team WWE-titels

Afgelopen nacht stond er weer een WWE-paperview op het programma

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page