'Gevaarlijk!' Yakuza Gangster wint BJJ wedstrijd in Japan Nieuws
Nieuws

'Gevaarlijk!' Yakuza Gangster wint BJJ wedstrijd in Japan

'Gevaarlijk!' Yakuza Gangster wint BJJ wedstrijd in Japan

Jiu-Jitsu trekt mensen uit alle lagen van de bevolking aan. Op een mat van een BJJ sportschool zie je dokters rollen met bouwvakkers, computerprogrammeurs die rollen met gangsters. Ze delen allemaal dezelfde passie voor Jiu-Jitsu.

Bij een recente BJJ-wedstrijd in Japan zagen we een BJJ zwarte band vechter trots pronken met zijn traditionele Japanse tatoeages. In Japan zijn tatoeages nog steeds taboe, vooral voor Japanners. Vaak moet er dan ook gekleed in een shirt met lange mouwen gevochten worden.

Als een Japanner traditionele tatoeages over zijn hele lichaam wil dragen, kun je maar aan één ding voldoen: het zijn Yakuza (Japanse Maffia. red.). Je hebt Japanse mensen die tatoeages hebben, maar het zijn niet dit soort bende-tatoeages. Het is vergelijkbaar met Russische bende-tatoeages die bestaan ​​uit sterren op de schouders en knieën..

Geheim genootschap

De Yakuza liet trots zijn tatoeages zien na het winnen van zijn wedstrijd met de zwarte band, wat best verrassend is aangezien de georganiseerde misdaad in Japan deel uitmaakt van een geheim genootschap, en de leden als gevaarlijk worden aangemerkt. Yakuza zijn leden van transnationale georganiseerde misdaadsyndicaten uit Japan.

De Nederlandse vertaling voor de term yakuza is gangster, wat betekent dat iemand betrokken is bij een maffia-achtige criminele organisatie. Leden worden vaak beschreven als mannen, die "strakke pakken" dragen met zwaar getatoeëerde lichamen. BJJ wordt naast Judo gezien als een goede ondergrond voor het MMA-vechten. Grote namen uit de sport zoals UFC-ster Henry Cejudo en PFL's Kayla Harrison hebben een achtergrond in de Judosport.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws