Gevaar steroïden gebruik! Jiu-Jitsu kampioen Gordon Ryan geveld met verwoestende gevolgen Nieuws
Nieuws

Gevaar steroïden gebruik! Jiu-Jitsu kampioen Gordon Ryan geveld met verwoestende gevolgen

Gevaar steroïden gebruik! Jiu-Jitsu kampioen Gordon Ryan geveld met verwoestende gevolgen

Gordon Ryan de 27-jarige Braziliaanse Jiu-Jitsu professional schokt fitnesswereld met plotselinge verslechtering van zijn lichaamsconditie, na een zware infectie volgens critici veroorzaakt door steroïden gebruik.

Sinds 2017 heeft de 27-jarige Gordon Ryan zijn dominantie op de mat laten zien. De uitgesproken Braziliaanse Jiu-Jitsu atleet heeft ook erkenning gekregen om zijn gedurfde claims te ondersteunen. Echter, op 30 mei plaatste de meervoudig ADCC Wereldkampioen een verontrustende gezondheidsupdate voor de fitnessgemeenschap. Na een zeer succesvol seizoen in 2022 keek Ryan uit naar het seizoen van 2023, maar in maart werden al zijn plannen verstoord door een bacteriële infectie.

"Iedereen plaatst zijn beste foto's. Wees zelfverzekerd genoeg om je slechtste foto's te plaatsen," schreef de kampioen in zijn Instagram bijschrift. In plaats van zijn afgetrainde lichaam liet Ryan mensen de drastische verslechtering van zijn lichaamsconditie zien, wat velen geschokt achterliet. Hij legde de problemen uit waarmee hij te maken heeft, maar de meeste mensen die hem al verdachten van het gebruik van steroïden (PED's) bekritiseerden de BJJ-ster in de opmerkingen.

Gordon Ryan's verontrustende maar hoopvolle update

De BJJ-specialist plaatste een foto van zichzelf zonder shirt, waarop zijn lichaamsbouw aanzienlijk kleiner leek. In plaats van zijn gespierde buikspieren zag Ryan er plat uit na een heftige infectie van streptokokken. Ook zijn armen leken kleiner. "De laatste keer dat ik deze omvang had (201 lbs, meer dan 20 lbs in een week), was ik 21 jaar oud," schreef Ryan. De 27-jarige legde uit dat de infectie zo erg was dat hij dacht dat zijn "hoofd zou exploderen" elke keer dat hij zijn hartslag verhoogde.

Direct nadat Ryan de foto had geplaatst, sprongen mensen meteen naar conclusies. "Stop met het nemen/gebruiken van steroïden... Je lichaam schreeuwt om hulp, man," schreef een gebruiker. "Vriend, je moet stoppen met het nemen van steroïden, ze vernietigen je, zo simpel is het," schreef een tweede gebruiker. "Ja, dat is wat er gebeurt als je steroïden misbruikt," reageerde een derde persoon.

De fitnessgemeenschap reageerde verdeeld op Gordon Ryan

Ondanks zijn gedetailleerde uitleg beweerden veel mensen dat PED's (prestatiebevorderende middelen) de oorzaak waren van Ryan's gezondheidsproblemen. Maar niet iedereen bekritiseerde de kampioensworstelaar toen hij het moeilijk had. "Darmgezondheid is koning... antibiotica kunnen je darmen vernietigen. Ik gebruik al een tijdje een volledig natuurlijk Japans probioticum... het heeft mijn leven veranderd. Zegen... spoedig herstel, kerel!" schreef UFC-vechter Philip Rowe.

Olympisch worstelaar en voormalig tweedivisie UFC-kampioen Henry Cejudo reageerde ook. "Beterschap, kampioen," schreef hij. Of Gordon Ryan PED's heeft gebruikt, is niet bekend, maar hij heeft al sinds 2018 darmproblemen en de streptokokkeninfectie heeft niet geholpen. Alleen de tijd zal uitwijzen of de BJJ-kampioen zijn vroegere dominante vorm kan herstellen.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws