Gennady Golovkin toch op 5 mei de ring in! – Vechtsport Info
Home / Nieuws / Gennady Golovkin toch op 5 mei de ring in!

Gennady Golovkin toch op 5 mei de ring in!

De ongeslagen wereldkampioen middengewicht Gennady Golovkin redt voor boksliefhebbers Cinco De Mayo (5 mei). Golovkin (37-0-1, 33 KOs), uit Karaganda, Kazachstan, de langst regerende wereldkampioen boksen keert terug naar de ring, op zaterdag 5 mei, tegen tweevoudig wereldtitel en uitdager Vanes Martirosyan (36-3-1, 21 KOs), uit Glendale, Californië. Het gevecht zal een spannende zijn die plaatsvindt onder de sterren in het openlucht StubHub Center, in Carson, Californië. Het is meer dan twee jaar geleden dat Golovkin in Zuid-Californië heeft gevochten. Golovkin heeft bewezen een echte publieks trekker te zijn in zijn vorige drie gevechten.

20e opeenvolgende en record middengewicht titel verdediging

Dit zal de 20e opeenvolgende en record middengewicht titel verdediging voor Golovkin zijn. Golovkin en Martirosyan hebben een gecombineerd record van 73-3-2 (54 KOs) een winnend percentage van 94% met bijna 3/4 van die overwinningen die door knock-out komen. Golovkin tegen Martirosyan wordt live uitgezonden op HBO World Championship Boxing vanaf 23.00 uur. ET / PT. Ook zal dit Golovkin’s eerste non-pay-per-view gevecht zijn sinds 2016.

Gennady Golovkin toch op 5 mei de ring in!

Doping gooide roet in het eten voor de rematch met Saul “Canelo” Alvarez,

Golovkin was oorspronkelijk gepland om zijn WBC, WBA, IBF en IBO middleweight-titels te verdedigen op 5 mei in een rematch tegen Canelo Alvarez, in het grootste en meest verwachte boksevenement op de 2018 kalender. Maar dat gevecht werd geannuleerd toen Alvarez zich terugtrok nadat hij tweemaal positief testte op de verboden stof Clenbuterol. Alvarez gaf overigens besmet vlees de schuld van de constatering van deze verboden stof.

Bekijk ook

📷 ‘Wonder Woman is ok’: 3e kind UFC-ster McGregor geboren

De McGregor-clan is nu een gezin van 5

Nieuw Judo magazine gelanceerd: ‘Blijf op de hoogte’

Voor de prijs hoef je het als judo fan niet te laten

GOED NIEUWS: Sportscholen mogen weer open

De versoepelingen die voor woensdag gepland staan gaan door,

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page