Gehandicapten En Vechtsport De Vergeten Groep Nieuws
Nieuws

Gehandicapten En Vechtsport De Vergeten Groep

Gehandicapten En Vechtsport De Vergeten Groep

Gehandicapten En Vechtsport De Vergeten Groep

Er zijn veel gezonden mensen die vechtsporten beoefenen, maar er is ook een mogelijkheid om als gehandicapt persoon een vechtsport te gaan uitvoeren. De zoektocht zal niet makkelijk zijn om een sportschool te vinden die een aangepast programma biedt. Echter is er de sport organisatie Only Friends in Amsterdam die het goede voorbeeld geeft.

Gehandicapten En Vechtsport De Vergeten Groep

Only Friends

Alle kinderen en jongeren met een lichamelijke of verstandelijke beperking of een chronische ziekte zijn van harte welkom om bij Only Friends te komen sporten. Voor deze kinderen en jongeren biedt Sportclub Only Friends een gevarieerd aanbod van verschillende sporten. Hierbij denken we altijd vanuit de behoeften en belevingswereld van deze groep jonge sporters.

Kinderen en jongeren met een lichamelijke of verstandelijke beperking of een chronische ziekte zijn van harte welkom om bij Only Friends te komen sporten. Voor deze kinderen en jongeren biedt Sportclub Only Friends verschillende sporten. Hierbij gaat men altijd uit van de behoeften en de belevingswereld van deze groep jonge sporters.

De bedoeling is dat de kwaliteit van leven van kinderen met een beperking aanmerkelijk wordt verhoogd. Het unieke en hypermoderne Friendship Sports Centre in Amsterdam Noord is de thuisbasis van Only Friends en is bij uitstek geschikt om onze sporters op een veilige manier te laten sporten in een vertrouwde omgeving.

Gehandicapten Kickboxen en judo

Er wordt bijvoorbeeld les gegeven in kickboksen en judo, onder begeleiding van kundige trainers die kijken naar de persoonlijke behoeften van de sporters. En waar deze extra in getraind moeten worden. Deze sport is erg goed voor het zelfvertrouwen! De kickbokstrainingen zijn fysiek zwaar, maar toch voor iedereen geschikt.

Judo is een stoere sport, waarbij men goed leert stoeien, maar natuurlijk wel volgens de regels! Judo is goed voor de coördinatie en je zelfvertrouwen. Drukke kinderen leren hoe ze beter met hun energie kunnen omgaan. Judo is geschikt voor iedereen. Ook als je niet of moeilijk kunt lopen, maar wel kunt kruipen, kun je meedoen.

Steun Only Friends

Wij van vechtsport-online.nl steunen het initiatief van Only Friends, vechtsport moet toegankelijk zijn voor iedereen. Immers versterkt het je zelfvertrouwen en weerbaarheid. Iets waar gedachten zeker steun aan hebben, helaas wordt er nog te veel gepest en getreiterd. Wil je dit initiatief steunen op wat voor manier dan ook neem dan een kijkje op de website https://onlyfriends.nl

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws