Geen Rico of Badr! Dan geven ze geen fuck om je in Nederland Nieuws
Nieuws

Geen Rico of Badr! Dan geven ze geen fuck om je in Nederland

Geen Rico of Badr! Dan geven ze geen fuck om je in Nederland

Rico Verhoeven en Badr Hari zijn wellicht de grootste namen uit de Nederlandse vechtsport. Toch zijn er meer vechters die grote prestaties leveren, maar deze lijken ondergesneeuwd en krijgen bijna tot geen aandacht.

Het kickboksen is toonaangevend en een sport die nog steeds groeit aan populariteit met namen als Rico Verhoeven en Badr Hari die het meest bekend in het oor klinken. Naast het kickboksen is er ook nog MMA (Mixed Martial Arts), waar Nederlanders goed presteren en zelfs wereldkampioen zijn, sommige zelfs in verschillende gewichtklassen zoals Reinier de Ridder.

Ze geven geen fuck om ons

De Ridder bijgenaamd 'The Dutch Knight' bouwt steen voor steen aan zijn nalatenschap in ONE Championship en zal zijn wereldtitel in de categorie licht zwaargewicht tegen Anatoly Malykhin bij ONE op Prime Video 5 verdedigen op 5 december (lees verder onder video).

Toch lijken alleen de hardcore fans hiervan op de hoogte, en lijkt de rest van Nederland die smelten bij het horen van de namen van Rico of Badr er geen notie van te hebben. ,,Het kan de Nederlanders niet schelen man. Wij zijn een speciaal soort mensen. Ik weet niet echt waarom, maar we zijn erg succesvol in alle soorten sporten, toch?", zegt De Ridder.

Hoe het toch kan

,,Zoals nu met de Formule 1 met Max Verstappen, kickboksen, MMA, maar zelfs schaatsen, alle Olympische sporten. We hebben waanzinnige prestaties. Maar niemand geeft hier een fuck. Het kan ze om de een of andere reden niet schelen." En daar heeft De Ridder een punt in de tijd van de K-1 met namen als Ernesto Hoost en Remy Bonjasky was dit ook al niet anders. Al kwam het kickboksen wel op mede door Verhoeven en is Badr nog steeds actief.

Toch zijn er pogingen ook van de mainstream media om de vechtsporters zoals De Ridder een groter podium te geven. De enige makke is dat deze vooral de krenten uit de pap publiceren. Dit komt simpelweg omdat de focus nog steeds bij andere sporten ligt, zoals het voetbal.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws