Reinier De Ridder is een van de gevaarlijkste MMA-vechters! 'En wel hierom'
Home / Nieuws / MMA NIEUWS / Reinier De Ridder is een van de gevaarlijkste MMA-vechters! ‘En wel hierom’

Reinier De Ridder is een van de gevaarlijkste MMA-vechters! ‘En wel hierom’

Reinier De Ridder is een van de gevaarlijkste MMA-vechters! 'En wel hierom'

Reinier de Ridder is met een perfect 16-0 record sinds zijn debuut in 2013 bij ONE Championship onmiskenbaar een van de topvechters in de mixed martial arts. De Nederlander is ONE middengewicht en licht zwaargewicht wereldkampioen.

MMA-icoon De Ridder zal zijn middengewicht titel verdedigen tegen de Russische uitdager Shamil Abdulaev in de headliner van ONE op Prime Video 3 op vrijdag 21 oktober. Het is een nieuwe kans voor “The Dutch Knight” om zijn elitetalenten op het wereldtoneel te laten zien. Deze keer zal het voor een enorm Amerikaans primetime-publiek zijn.

Geen geheim

Wat de koning in twee divisies precies tot een van de gevaarlijkste pond-voor-pond-atleten in MMA maakt heeft hij bewezen. De gelikte worsteltechnieken van De Ridder opent mogelijkheden voor verwoestende grondaanvallen. En is volledig zichtbaar wanneer hij aanvalt met aantoonbaar zijn beste techniek de D’Arce choke (lees verder onder video).

Het is geen geheim dat De Ridder een geweldige grappler is die in elk gevecht dat voordeel probeert te benutten. Wat hem echter zo speciaal maakt, is dat zijn submissions ongelooflijk onorthodox kunnen zijn, waardoor ze nog moeilijker te verdedigen zijn.

Succesvol

De 32-jarige toonde zijn BJJ arsenaal in zijn meest recente gevecht. Een succesvolle verdediging van de ONE middengewicht wereldtitel tegen de voormalige divisiekoning Vitaly Bigdash. Iets meer dan een minuut in die wedstrijd legde Bigdash al het loodje.

Staand vechten is niet echt besteed aan de Nederlander, waarom zou dat ook. Als je zo goed bent als De Ridder op de grond en weet hoe je stoten en trappen moet ontwijken, kan je de grond als beste vriend zien. De Ridder voelt zich daar thuis en is een echte Brazilian Jiu-Jitsu expert en tot nu toe onverslaanbaar.

Bekijk ook

UFC-ster McGregor ontduikt dopingtests! 'Wat is er aan de hand?'

McGregor ontloopt dopingtests als enige UFC-vechter! ‘Hoe kan dat?’

Er zijn veel speculaties over het niet testen van McGregor

'Half dood in de ring!' Horror knock-out kickbokser

‘Half dood in de ring!’ Horror knock-out kickbokser (video)

Het publiek in de zaal was doodstil ...

Joe Joyce slaat Joseph Parker knock-out

Joe Joyce verslaat Joseph Parker met verbluffende ‘KO’! Daagt Usyk uit 🎥

De Britse Joyce scoorde een verbluffende KO-overwinning op Joseph Parker.

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page