Geef lokaal vechtsport talent ook eens de kans Nieuws
Nieuws

Geef lokaal vechtsport talent ook eens de kans

Geef lokaal vechtsport talent ook eens de kans

Lokaal vechtsport talent vaak ondergesneeuwd

Op onze redactie ontvangen wij vaak vragen of het lokaal vechtsport talent niet wat meer naar voren kan worden gebracht. Een veel gehoorde klacht over de vechtsport wereld in het algemeen is dat er voor de toppers aandacht genoeg is maar dat lokale vechters vaak over het hoofd worden gezien. Maar daar is een verklaring voor.

Het is wie je kent, en niet wie je bent?

De redactie leden en andere vrijwilligers van onze site zijn vaak te vinden bij lokale vechtspot evenementen, die in de verschillende regio's worden georganiseerd. Daar zien wij veel talent voorbij komen, die wij allen ooit hopen te zien in de landelijke arena's en natuurlijk daarbuiten. Neem nu het aanstaande Glory41 gala wat op 20 mei een groot aantal vechtsport liefhebbers zal trekken om Rico Verhoeven te zien vechten. Echter vertelde Robin van Roosmalen en Murthel Groenhart blij te zij weer eens op Nederlandse bodem te vechten. Conclusie lokaal talent verdwijnt al snel naar het buitenland. Gescout door internationale promotors die deze vechters al snel wegtrekken.

Foto: Nicolas ASFOURI
Foto: Nicolas ASFOURI

Vertel wie je bent

Het ligt niet alleen aan de buitenlandse aandacht, of hoe snel je doorstoomt naar de top. Ook de sportscholen waar deze talenten trainen hebben een taak in het promoten van het bij hen aanwezige talent. Maar dat is vaak makkelijker gezegd dan gedaan, want welk platform biedt hen de kans ΓΌberhaupt iets te melden? Bij de grote promotors of sites hoef je vaak niet aan te komen en krijg je als antwoord. "Laat de vechter eerst maar eens zien wat hij kan", duhhh wordt wakker zeg ik dan dat doen ze toch maar geef ze dan ook een podium. Dat is ook een van de redenen waarom wij Vechtsport-Online.nl hebben opgericht, het stimuleren van lokaal talent en hen aan het woord te laten.

Help het talent mee te groeien

Juist door de talenten een podium te geven worden deze gestimuleerd door te pakken, sterker nog het trekt anderen aan om ook de vechtsport te gaan beoefenen. Een goed voorbeeld doet volgen. Vechtsporten zitten in de lift en worden positief naar voren gebracht. Wij doen dan ook de oproep, help het lokale talent, stuur bijvoorbeeld informatie aan ons wij promoten dit graag.

En wellicht staan ze ooit op een internationale flight card!

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws