Franssen niet langer uitsluiten van Judo wedstrijden: Update - Vechtsport Info
Home / Nieuws / Franssen niet langer uitsluiten van Judo wedstrijden: Update

Franssen niet langer uitsluiten van Judo wedstrijden: Update

Update: Juul Franssen niet langer uitsluiten van Judo wedstrijden en uit schorsing gehaald

Berichten wij eerder vandaag al dat Juul Franssen voor de rechter zou verschijnen in Utrecht is zij in het kort geding tegen de Nederlandse judobond in het gelijk gesteld. Wat inhoudt dat de 27-jarige Limburgse weer actief kan deelnemen aan internationale wedstrijden en haar schorsing per direct is opgeheven.

Ook heeft de rechter de Judo bond verplicht bovendien Franssen weer voor te dragen voor een top sport status die zij nu ook niet meer had door de schorsing.

Conflict over centralisatie training op Papendal

De Judo Bond en Juul Franssen waren in conflict geraakt nadat de bond alle judoka’s in Nederland verplichtte om te trainen op Papendal als centraal punt. Echter ging Franssen daar tegen in en wil met haar eigen trainer blijven werken in Rotterdam, de stad waar ze inmiddels woont en studeert en haar privé leven zich dus grotendeels afspeelt.

De bond besloot haar uit te sluiten van deelname aan internationale wedstrijden, omdat de judoka weigerde om naar Arnhem te verhuizen. Bovendien raakte Franssen haar A-status van NOC * NSF kwijt. en mocht dus niet meer participeren in officiële wedstrijden.

Einde van haar topsport carrière

Voor Franssen, de beste Nederlandse judoka in haar gewichtsklasse (-63 kg), zou het uitsluiten van deelname aan internationale wedstrijden het einde betekenen van haar topsport carrière betekenen.

Voor de Olympische Spelen van 2020 in Tokio moet er een maatregel komen voor Franssen, De rechter bepaalt verder dat er in de richting van Franssen moet worden meegewerkt door de Judo Bond. Volgens de rechter kan Franssen dus met haar eigen trainers blijven werken, mits ze zich zo veel mogelijk aansluiten bij het programma op Papendal.

Hierover zal nog overleg moeten gaan plaatsvinden. Bovendien schept de uitspraak een precedent voor de andere Judoka’s waar van er zelfs enkele in het buitenland wonen en studeren.
Lees eerdere artikel

Bekijk ook

IJS Boksen! Broer slaat broer ‘KO’: nieuwe vechtsport Ice Wars (video)

Jordan en Ben Kennedy sloegen flink op elkaar in tijdens het nieuwe vechtsport event Ice Wars

‘Niet janken!’ Deze sport is niet voor mietjes, incasseren maar…

Wellicht wel de hardste vorm van de Japanse vechtkunst

Badou Jack scoort waanzinnige KO op Hany Atiyo in Abu Dhabi (video)

Badou Jack breidde zijn huidige overwinningsreeks uit naar vier op rij gisteravond

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page