Francis Ngannou onthult naam bokser waarmee hij wil vechten voordat hij zijn PFL-debuut maakt Nieuws
Nieuws

Francis Ngannou onthult naam bokser waarmee hij wil vechten voordat hij zijn PFL-debuut maakt

Francis Ngannou onthult naam bokser waarmee hij wil vechten voordat hij zijn PFL-debuut maakt

Francis Ngannou de voormalig UFC-zwaargeiwcht kampioen, maakte gisteren het nieuws bekend dat hij een exclusief MMA-contract heeft getekend met de Professional Fighters League (PFL).

Voormalig kampioen Ngannou verliet de UFC begin januari van dit jaar nadat er geen overeenstemming over het contract met de promotor kon worden bereikt. Door bij de PFL aan te sluiten, krijgt Ngannou een plaats op de adviesraad van de promotor en wordt hij tevens de nieuwe voorzitter van PFL Africa.

PFL-CEO Peter Murray sprak met 'The New York Times' over de samenwerking, zeggend: "Dit is geen atleten contract. Francis is vandaag een icoon in de sport, hij is de beste ter wereld in wat hij doet, maar hij is in zaken met de PFL. We zijn samen in zaken."

Francis Ngannou wil Anthony Joshua voor boskdebuut

Ngannou zal ook in staat zijn om buiten de PFL professioneel te boksen. Ngannou verscheen op 'The DAZN MMA Show', waarin hij sprak over zijn overeenkomst met de PFL en adviseerde wie hij dit jaar in de boksring wilde stappen, voordat hij in 2024 zijn MMA-PFL-debuut maakt.

Francis Ngannou onthult naam bokser waarmee hij wil vechten voordat hij zijn PFL-debuut maakt

"Anthony Joshua is een gevecht waar we van houden. We hebben eenmaal met Eddie Hearnc(bokspromotor. red), gesproken, maar dat was toen Joshua net op het punt stond om tegen Jermaine Franklin te vechten... Als we dit naar Afrika brengen, dan is het enorm. Ik denk dat dit hem (Joshua) enthousiast zal maken dat hij op dit continent kan vechten."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws