Floyd Mayweather's 'legendarische' cornerman Rafael Garcia sterft op 88-jarige leeftijd Nieuws
Nieuws

Floyd Mayweather's 'legendarische' cornerman Rafael Garcia sterft op 88-jarige leeftijd

Floyd Mayweather's 'legendarische' cornerman Rafael Garcia sterft op 88-jarige leeftijd

Rafael Garcia een belangrijk lid van het team van Floyd Mayweather is op 88-jarige leeftijd overleden.

De onverslagen bokser bevestigde het nieuws in een post op sociale media met een eerbetoon waarin hij zei: "Je hebt je leven ten volle geleefd". Garcia was meer dan 60 jaar betrokken bij de sport, en hielp 35 wereldkampioenen waaronder Roberto Duran, Alexis Arguello, Wilfredo Gomez, Chad Dawson en nog veel meer.

Floyd Mayweather's 'legendarische' cornerman Rafael Garcia sterft op 88-jarige leeftijd

Mayweather zei op sociale media: "Rafael Garcia, je zal worden gemist. Je hebt je leven met volle teugen beleefd en je zult herinnerd worden voor al je bijdragen aan de bokssport. "Laat je ziel rusten zonder meer pijn, houd altijd en altijd van je Mayweather Promotions-familie".

Garcia stond altijd klaar om advies te geven

Mayweather was zo dol op Garcia dat hij weigerde om iemand anders hem de handen te laten inpakken. Garcia stond altijd klaar om hem advies te geven, en verzorgde de eventuele verwondingen die de bokser, met een record van 50-0, had tijdens zijn carrière.

"Mijn handen stoorden me, en als een vechter geen vertrouwen in zijn handen heeft," komt het niet goed", zei Mayweather enkele jaren geleden. "Ik moest uiteindelijk de beste verpakker vinden, en dat is Rafael Garcia, ik zal niemand anders mijn handen laten inpakken". De World Boxing Council zei: "Namens wbcmoro en de WBC Family willen we onze condoleances naar de familie van Rafael Garcia sturen.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws