Flop: UFC-eigenaar kent naam vechters niet eens - Vechtsport Info
Home / Nieuws / Flop: UFC-eigenaar kent naam vechters niet eens

Flop: UFC-eigenaar kent naam vechters niet eens

Flop: UFC-eigenaar kent naam vechters niet eens

Ari Emanuel, een van de eigenaren van de Amerikaanse vechtsportorganisatie UFC viel door de mand. In een interview met CNBC kon hij de naam van een van de bekendste vechters niet eens. Zo wist de geldschieter niet wie Weili Zhang is, de recent afgezette kampioene uit China.

De CEO van het nu op $ 10,3 miljard gewaardeerde UFC bedrijf CNBC sprak over het succes van de beursgang van het bedrijf op Wall Street, waar hij ook sprak over de onlangs afgezette UFC-kampioen ‘Li Na’. Dit deed gelijk wat alarmbellen af gaan, want wie was nou deze ‘Li Na’ vroeg de presentator maar ok de fans zich af.

Dubbel knock-out

Sprekend over het succes van de UFC wereldwijd en in China zei Emanuel; ,,Ook al verloor onze Chinese kampioen, Li Na, toch hadden we meer dan een miljard videoweergaven vanuit China”, zegt Emanuel. Zhang liep vorig weekend tegen en verlies aan toen Rose Namajunas haar versloeg met een knock-out en de titel claimde van de Chinese. Emanuel dacht dus dat de Chinese ‘Li Na’ heette.

Maar dat mag de pret niet drukken, met de beursgang van Endeavour het moederbedrijf van de UFC, de verkoop van 21,3 miljoen aandelen op woensdag alleen tegen een prijs van $ 24 per stuk kan een vergissing ontstaan, wellicht door de feestvreugde. UFCis nu $ 10,3 miljard waard, goed nieuws voor Ari Emanuel en voor Dana White (UFC-president. red). Hopelijk ook goed nieuws voor de vechters, zelfs als Emanuel niet weet wie ze zijn.

Bekijk ook

UFC helpt Afghaanse MMA-vechters vluchten! ‘Taliban heeft nakijken’

De UFC heeft mede geholpen een aantal MMA-vechters uit de handen van de Taliban te blijven.

‘Tikkende tijdbom!’ Kickbokstalent (21) op weg naar de top

Dromenjagers maakte een kort docu onder leiding van Godwin Afriyie

Glory lanceert NFT-marktplaats voor vechtsporten

Glory Smacks wordt dit jaar gelanceerd

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page