Home / Nieuws / Fikse straffen en boetes voor knokpartij tijdens MMA-evenement

Fikse straffen en boetes voor knokpartij tijdens MMA-evenement

Fikse straffen en boetes voor knokpartij tijdens MMA-evenement

Shamil Musaev en Uroš Jurišic raakten in gevecht nadat hun wedstrijd tijdens op KSW 58 op 30 januari was afgelopen. Niet alleen de twee vechters gingen op elkaar los. Ook hun teams en zelfs publiek knokte er op los.

De massale vechtpartij veroorzaakte nogal wat commotie en had wat weg van de clash tussen Conor McGregor en Khabib Nurmagomedov in 2018. Deze raakte in een massale vechtpartij nadat Khabib de Ier had verslagen.

Fikse straffen

KSW deed er vandaag een persbericht uitgaan met straffen voor de betrokken bij de vechtpartij vorige maand.

,,Vanwege de gebeurtenissen die plaatsvonden na het gevecht tussen Shamil Musaev en Uroš Jurišic op KSW 58 op 30 januari 2021, heeft KSW besloten de jagers die verantwoordelijk zijn voor die situatie te straffen”, aldus KSW in haar bericht.

Niet vechten

Na het bekijken van alle beschikbare beelden werd besloten dat Shamil Musaev en Uroš Jurišic een boete van respectievelijk 50% en 30% van hun gage zullen krijgen. KSW middengewicht Abus Magomedov, die de hoek van Shamil Musaev vertegenwoordigt. Mag gedurende 6 maanden niet vechten en mag gedurende 12 maanden niet in de hoek als teamlid staan.”

,,Bovendien is het alle onbevoegde personen die de kooi zijn binnengegaan nadat het gevecht voorbij was. Verboden om deel te nemen aan de KSW-evenementen als leden van vechtersteams. KSW zou willen benadrukken dat onsportief gedrag en schendingen van de regels van de federatie. Door de vechters of leden van hun teams volkomen onaanvaardbaar zijn.”

Goed doel

,,Het resultaat van de wedstrijd tussen Shamil Musaev en Uroš Jurišic zal gelden als een unanieme beslissing voor Musaev. De wedstrijd werd ook bekroond met ‘Fight of the Night’. De winnende bonussen worden echter ook voor beide vechters ingehouden. En samen met hun respectievelijke boetes, gedoneerd aan een goed doel.”

Al het geld van de straffen zal in zijn geheel worden gedoneerd om de behandeling van twee jonge meisjes te helpen. Laura Paczuła en Pola Omielańczuk, dochter van KSW & UFC-veteraan Daniel Omielańczuk.

🔽 ZIE OOK 🔽

Bekijk ook

RAUW: Kickbokslegende Badr Hari op oorlogssterkte

Badr Hari lijkt harder dan ooit te werken aan een comeback. Recentelijk zei de Kicbokslegende ...

Piepjonge MMA-vechter (16) maakt imposant profdebuut (video)

Victoria “The Prodigy” Lee was zo goed als geadverteerd in haar langverwachte mixed martial arts-debuut ...

Boze kickboks fans steunen verslagen vechter, beslissing onterecht?

Illias Ennahachi prolongeerde vandaag in Singapore zijn ONE Championship vlieggewicht titel kickboksen. De Nederlands-Marokkaanse vechter ...

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page