Felle kritiek op WFL na uitslag Kickboks Final 8 toernooi Nieuws
Nieuws

Felle kritiek op WFL na uitslag Kickboks Final 8 toernooi

Felle kritiek op WFL na uitslag Kickboks Final 8 toernooi

Na een aantal zwaarbevochten partijen eerder in het toernooi, bereikten zowel Murat Aygun als Nordine Mahieddine afgelopen zaterdag avond de finale van het achtmans toernooi van de WFL Final 8. Er stond een contract bij de grote Amerikaanse vechtsport organisatie Bellator en €100.000 aan prijzengeld te wachten op de winnaar.

Het WFL Final 8 toernooi is te vergelijken met het voormalige K-1 systeem waar in het verleden namen als een Ernesto Hoost, Sem Schilt, Badr Hari en Remy Bonjasky grote successen behaalde. Men treft op één avond meerdere tegenstanders in een eliminatie toernooi. Daar blijven twee finalisten van over en die elkaar later treffen in de finale.

Jurybeslissing

Aygun snoepte de winst weg voor de neus van Mahieddine wat een groot aantal boze reacties veroorzaakte op social media. Zo plaatste een bekende vechtsport volger een foto op Facebook met de tekst “thanks ISKA”. Hiermee verwijzend naar de bond die de jury leverde en die de uiteindelijke winst toekende aan Aygun.

De begeleidende tekst bij de foto luidde; “Nordine Mahieddine VERLIEST ZEER ONTERECHT van Murat Aygun. En Melvin Manhoef (WFL) doet het Management van Murat Aygun. Dus wat vinden jullie er nou van? “

Felle kritiek op WFL na uitslag Kickboks Final 8 toernooi

Boze reacties

In de reacties onder de post was te lezen dat er veel commentaar is op de uitslag: “In ronde één wint Manhoef zijn eigen vechter onterecht, en van de totaal onterechte winnaar van de finale doet hij het management. Maar ik heb het vast verkeerd gezien. “

“Bewustje gewoon, je kan de pupil van Manhoef (organisatie) miet laten verliezen. Bah wat vies. Nordin overduidelijk gewonnen.”

Vandaag vinden de MMA partijen plaats van het tweedaagse WFL Fight weekend in Almere. Ook hier staat voor de winnaar van het MMA-lichtgewicht toernooi een Bellator contract te wachten.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws