FEIT: Nederlanders willen naar de sportschool, thuis trainen NEE
Home / Nieuws / FEIT: Nederlanders willen naar de sportschool, thuis trainen NEE

FEIT: Nederlanders willen naar de sportschool, thuis trainen NEE

ONDERZOEK: Nederlanders willen naar de sportschool, thuis trainen NEE

Een ruime meerderheid denkt dat Nederlanders fitter (92,6%) en gelukkiger (89,3%) worden als de sportscholen weer open gaan. Toch zijn er ook zorgen 8 van de 10 ondervraagden maken zich zorgen over de mentale gezondheid door de locckdown. Zo blijkt uit een onderzoek van NL actief.

De meerderheid is het thuiszitten en verplicht thuis trainen zat en wil weer naar de sportschool. Deze zouden van essentieel belang moeten zijn om de weerstand van de mensen te verhogen.

Echt van belang

Sportscholen als onderdeel van essentiële dienstverlening wordt door 9 van de 10 ondervraagden erkend. De sportscholen spelen een positieve rol, op de mentale maar ook de fysieke gezondheid van mensen.

,,Sport is geen recreatie, maar een belangrijke factor voor de volksgezondheid. Nu meer dan ooit. Sport en bewegen zou dan ook onderdeel moeten zijn van onze essentiële dienstverlening, net zoals dat recent in Spanje is doorgevoerd”, zegt Ronald Wouters van NL Actief.

Kom in actie

De sportschool kan dienen als schild tegen de pandemie. De geestelijke druk op de mensen is hoog sinds deze aan huis gebonden zijn. ,,Dit zijn de plekken waar mensen aan hun gezondheid en dus aan hun weerstand tegen het virus werken. De druk op de zorg wordt juist vergroot door alle fysieke en mentale kwalen als gevolg van bewegingstekort, winterdips en het gebrek aan perspectief”, zegt Arie Boomsma BNer en Fitness goeroe.

Er is een actie opgestart onder de Hashtag: #wewillenweer. NL Actief start daarom een campagne waarin het belang van sporten in de sportscholen centraal staat. Onder de hashtags #wewillenweer #sportscholenopen worden diverse activaties opgezet. LEES HIER MEER…..

Bekijk ook

Zorgen om bokskoning Tyson Fury! ‘Dit kan zo niet’ (video)

Als dit maar goed gaat

Rico Verhoeven: ‘Zo zou ik nooit vechten’ (video)

Rico is er zeker van zo zou hij nooit vechten

Mike Tyson tegen Jake Paul de ring in! ’40 miljoen te verdelen’

Mike Tyson en Jake Paul zijn akkoord

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page