Jorina Baars over Cris Cyborg en terugkeer naar Lion Fight (video) Kickboks & Muay Thai Nieuws
Kickboks & Muay Thai Nieuws

Jorina Baars over Cris Cyborg en terugkeer naar Lion Fight (video)

Jorina Baars over Cris Cyborg en terugkeer naar Lion Fight (video)

Jorina Baars is een van de bekendste Nederlandse kickboksers. De meervoudig kampioen staat onder contract bij de grootste vechtport organisatie uit Azië, ONE Championship. Maar de nuchtere Hollandse keert terug naar haar oude nest bij Lion fight.

Grote successen behaalde Baars de afgelopen jaren bij diverse grote organisaties. Zo werd zij de ISKA Welterweight World Muay Thai kampioen. Ook is zij Lion Fight Women's World kampioen weltergewicht een titel die zij twee keer met succes verdedigde.

Dit bleef niet onopgemerkt bij ONE die de Nederlandse dan ook graag binnenhaalde met een contract waarin een aantal wedstrijden werden gegarandeerd. Echter stond zij slechts een keer in de ring tegen de Duitse Christina Breuer. Baars leed haar eerste loopbaanverlies door een split decision tegen de Duitse.

Geen tegenstanders

Gisteren werd bekend dat Baars terug gaat naar Lion Fight. ,,Ik sta nog steeds onder contract bij ONE. Maar er zijn geen tegenstanders dus mag ik bij Lion Fight vechten met toestemming", zegt Baars. ,,Het is bij ONE moeilijk goede tegenstanders te vinden voor mij in mijn gewichtklasse."

Baars vecht waarschijnlijk in mei of juni en dan in Schotland waar de Amerikaanse organisatie een evenement organiseert. Baars is het meest bekend om het feit dat zij de beruchte Braziliaanse vechter Cris Cyborg versloeg, die nagenoeg onverslaanbaar leek.

Cris Cyborg

Op de vraag of daar nog eens een herkansing in zit zegt Baars: ,,Ik weet niet of zij het wil, maar ik sta er voor open." Cyborg is na haar vertrek bij de UFC. aar zij kampioen werd huidig onder contract bij Bellator MMA waar zij tevens wereldkampioen werd.

,,Het moet dan wel een kickbokswedstrijd zijn tegen Cyborg zegt Baars, ik mag geen MMA meer doen." Ook vertelde de kampioene dat zij met Covid-19 besmet was maar licht symptomen had. Toch merkt zij dat haar longen weer op niveau moeten komen. Maar daar wordt hard aan gewerkt zegt Baars.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws