Drugs testen op vechtsporters zijn te overdreven, het is strenger dan de Olympische Spelen! Nieuws
Nieuws

Drugs testen op vechtsporters zijn te overdreven, het is strenger dan de Olympische Spelen!

Drugs testen op vechtsporters zijn te overdreven, het is strenger dan de Olympische Spelen!

Fabricio Werdum is geen fan van het beleid dat USADA heeft voor de UFC-strijders.

Sinds de oprichting van het UFC-partnerschap met het Amerikaanse Anti-Doping Agency (USADA) in 2015, is het aantal mensen die falen op drug testen niet hoog geweest. Afgezien van de meest recente controversiële Jon Jones, en testte de voormalige zwaargewichtkampioen Junior dos Santos, ook positief voor hydrochloorthiazide, waardoor hij van de komende UFC 215-kaart tegen Francis Ngannou werd verwijderd.

Ion Cutelaba zes maanden geschorst na schenden UFC anti-dopingbeleid

Gebruik illegale middelen herhaaldelijk ontkend

Dos Santos had herhaaldelijk ontkend illegale middelen te hebben gebruikt, en de voormalig kampioen Fabricio Werdum stond hem daar in bij. Werdum heeft ook kritiek gegeven op de manier waarop USADA hun zaken in de UFC uitvoert.

"Ik denk dat deze test te veel is, en te streng," zei Werdum. "Het hoeft niet zo veel te zijn. Het is een ding om iets te nemen om sneller te herstellen ... ik zeg geen steroïden, nee. Wat ik zeg is dat USADA soms te veel aan het muggenziften is. Het is te veel. Deze testen zijn strenger dan bij de Olympische Spelen".

Verschillen opzij gezet

'Ik heb dit nog nooit eerder gezien. Er zijn dingen die je zou kunnen nemen die je prestatie niet zouden beïnvloeden, maar je zou sneller herstellen. We trainen te hard". Werdum heeft zijn verschillen met Dos Santos, omdat ze in het verleden gevochten hebben, maar toch, hij is eensgezind met zijn voormalige rivaal.

"Ik vind het jammer dat dit gebeurd is, maar we moeten wachten op de tweede test. We komen niet mee, omdat we in het verleden gevochten hebben, maar er is geen reden om iets slecht over hem te zeggen. Dat kan met iedereen gebeuren, onbewust iets nemen dat verboden is".

Geen recht van spreken

'Ik heb geen recht om iets te zeggen over deze zaak", zei Werdum. "We moeten wachten op de tweede test om erachter te komen of hij echt iets heeft gedaan ... Als hij iets echt iets verkeerds heeft gedaan, moet hij er voor boeten voor een tijdje, wat jammer is". Werdum is op 7 oktober te zien tegen Derrick Lewis bij UFC 216.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws