Ex-verslaafde Bokser Nick Postma gooit in Carré het roer om Nieuws
Nieuws

Ex-verslaafde Bokser Nick Postma gooit in Carré het roer om

Ex-verslaafde Bokser Nick Postma gooit in Carré het roer om

Favoriete sport

Wat Nick Postma ermee bedoelt te zeggen, blijkt snel. Hij heeft zich met hart en ziel gestort op zijn favoriete sport. Winnen in de ring, jezelf testen om de beste te zijn, is zijn grote ambitie op dit moment. Dat deed hij onlangs in Vinkeveen begeleid door niemand minder dan oud-Europees kampioene Jessica Belder, ook zo’n coryfee, die bij de Ben Bril Memorial in Carré historie schreef.

Het verhaal van Nick Postma is bijzonder. Hij is als bokser zeer ambitieus maar hij zet zich na een turbulente jeugd ook in voor preventie en training van jongeren en gedetineerden. Hij vertelt tussen de bokstrainingen door ,,In 2012 ging voor mij, na een ernstig delict dat gelukkig goed is afgelopen, het roer om. Ik besefte dat ik hulp nodig had en dat ik moest breken met alles wat mij aan mijn verleden herinnerde. Gelukkig hielp de sport mij er doorheen.''

Uitlaatklep

In zijn jeugd deed Postma op hoog niveau aan tafeltennis, later aan fitness en nu doet hij aan boksen. ,,De sport is mijn uitlaatklep. Eerst als amateur en nu dus op professioneel niveau.'' Zijn tegenstander bij de BBM in Carré wordt Jan Julius Humme bij de BBM. Naast zijn sportcarrière werkt Postma ook aan zijn carrière als jongerenwerker. ,,Ik heb alles gezien: drank, drugs, geweld. Ik weet dus precies hoe een ander zich voelt. Ik heb alles mee moeten maken om nu mijn verhaal aan anderen te kunnen vertellen.

In de Bijlmerbajes geef ik counseling en trainingen. Als het emotioneel wordt, gaan we sporten. Ik wil anderen laten zien dat sporten als een machtige manier werkt om dingen uit het verleden te verwerken. Mijn droom is dat ik uiteindelijk hiervan kan leven en mijn verleden heb kunnen ombouwen tot een nieuw bestaan, waarin ik jongeren kan vertellen over wat ik heb meegemaakt en hen hiervoor kan behoeden. Als dat gelukt is, komt er een boek.''

Auteur: Hans de Bruijn organisator BBM

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws