Ex-MMA vechter schuldig bevonden aan brute moord op jonge moeder
Home / Nieuws / Ex-MMA vechter schuldig bevonden aan brute moord op jonge moeder

Ex-MMA vechter schuldig bevonden aan brute moord op jonge moeder

Ex-MMA vechter schuldig bevonden aan brute moord op jonge moeder

Andy Wadsworth, 37-jarige werd vandaag schuldig bevonden aan de moord op de 32-jarige moeder Melissa Belshaw. Wadsworth stak zijn ex dood nadat hij verteerd was door obsessie over haar seksleven.

De voormalige MMA-vechter Andy Wadsworth vermoorde Melissa Belshaw, 32, twee maanden nadat hij uit de gevangenis kwam, verteerd door een obsessie over haar seksleven. Gevoed door cocaïne en alcohol, onderwierp Wadsworth zijn slachtoffer aan een langdurige mishandeling in haar slaapkamer.

Een voorbijganger redde de 13-jarige dochter van Belshaw door met een hamer een raam in te slaan. Deze was afgekomen op het hulpgeroep van het doodsbange meisje. Wadsworth kreeg hier lucht van en ging de man en het meisje achterna. Met het bebloed mes nog in zijn handen waarmee hij de jonge moeder het leven had ontnomen. De gealarmeerde politie snelde toe en was net op tijd om erger te voorkomen.

Blinde woede

Wadsworth beschuldigen zijn ex er van voor geld sex te hebben met diverse mannen. Ze ontkende dat ze betaald werd voor seks, maar dagen voor haar moord op 20 mei gaf ze toe dat ze een “minnaar” had die haar £ 1.200 per week betaalde. Dit maakte de vechter woest en besloot hij haar te vermoorden.

Vandaag verscheen de Brit voor de een jury die alle feiten bewezen achtte. Hij werd wel vrijgesproken van poging tot moord op de dochter van zijn slachtoffer. Voor zijn gruweldaad kan Wadsworth levenslang krijgen. Zijn criminele achtergrond zal hier een grote rol in spelen.

Zware delicten

In november 2017 kwam Wadsworth uit de gevangenis na veroordelingen in 2011 voor diefstal. Het bezit van een vuurwapen met de bedoeling angst of geweld te veroorzaken. Inbraak en het opzettelijk toebrengen van ernstig lichamelijk letsel.

Als vechter deed Wadsworth mee aan een groot aantal amateur wedstrijden voordat hij prof werd. Volgens Sherdog die de stats bijhoudt van professionele vechters.

Bekijk ook

10 seconden! Overeem: ‘Snel einde Verhoeven gevecht’ (video)

Alistair Overeem en Rico Verhoeven kwamen vanavond voor het eerst oog in oog te staan.

UFC’er deelt heftige video! ‘En dat 4 ronden lang’

Op Instagram toont de harde knokker gisteren een video

Beruchte trainingsmaat McGregor opgepakt door de politie

Dit is al het zoveelste incident waar de vechter bij betrokken is...

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page