Ex-bokser Ismaïl Abdoul niet de cel in wegens verzwijgen dood vader! - Vechtsport Info
Home / Nieuws / Ex-bokser Ismaïl Abdoul niet de cel in wegens verzwijgen dood vader!

Ex-bokser Ismaïl Abdoul niet de cel in wegens verzwijgen dood vader!

Ismail Abdoul, die een jaar lang de dood van zijn vader verzweeg om diens pensioen te kunnen innen, hoeft niet de cel in!

De Belgische ex-bokser Ismail Abdoul, die 12 maanden lang de dood van zijn vader heeft verzwegen om diens pensioen te kunnen blijven innen, hoeft niet de cel in. Hij krijgt daarvoor in plaats een werkstraf van 150 uur voor zijn kiezen. “Ik wist dat dit vroeg of laat zou uitkomen en ik zou moeten boeten”, zegt hij. Twee jaar lang heb ik geleden onder mijn geheim ik kon het met niemand delen. “De mentale druk was zo groot dat het heeft meegespeeld om te stoppen met boksen”.

Ismail Abdoul, die een jaar lang de dood van zijn vader verzweeg om diens pensioen te kunnen innen, hoeft niet de cel in!
Foto: Belga

De rechter had compassie in zijn uitspraak

Rechter Peter Coppens had compassie en hield de toon aan van een vermanende maar toch liefhebbende vader toen hij Ismail Abdoul, zelf al 40, veroordeelde tot een werkstraf van 150 uur. In plaats van hem naar de cel te sturen, wordt de werkstraf opgelegd. “Nu kan ik bij mijn gezin blijven”, zei Abdoul opgelucht na de uitspraak in de rechtszaal.

Ellende thuis met het gezien

Ook thuis heeft de hele situatie een grote weerslag gehad, maar ook de media hield het in België de gemoederen erg bezig. Maar thuis in het gezin was het vooral zijn vrouw die erg in de nek van Abdoul zat te hijgen om het bedrog op te geven. “Mijn vrouw heeft twee weken geen woord tegen mij willen zeggen. Het eerste wat ze daarna zei, was: Gij stom kieken! En ze heeft gelijk”.

Ik heb altijd geweten dat mijn bedrog zou uitkomen

“Mijn vader heeft veertig jaar in België in de bouw gewerkt, en  toen hij stopte en met pensioen te gaan in 2002 is hij naar zijn geboorteland Mauritanië vertrokken. Hij was gescheiden van mijn Belgische moeder, en leerde daar zijn tweede vrouw kennen. Iedere maand stortte ik 500 euro van zijn pensioen van 950 euro door naar Afrika.“ De rest zette ik opzij voor hen als een soort reserve. Ik heb nooit één euro gebruikt om mezelf te verrijken en heb dat ook kunnen aantonen aan de onderzoekers”. Echter had ik altijd het gevoel dat mijn bedrog uit zou komen, en dat is beurt en daar wordt ik nu voor gestraft, ik had het nooit mogen doen.

Bekijk ook

Badr Hari geeft inkijkje in eigen sportschool keten

Badr Hari geeft kijkje in eigen sportschool keten | video

Het is mijn verjaardag, dus laat ik wat verjaardagsnieuws met jullie delen

Tiener gebruikt MMA tegen volwassen kerel! 'Hier die tv' | video

Tiener gebruikt MMA tegen volwassen kerel! ‘Hier die tv’ | video

Een tiener die een gestolen tv wilde terughalen raakte in gevecht met een volwassen kerel

Mes in de rug! UFC-ster Khabib verliest wereldtitelhouder

. De organisatie is eigendom van Khabib Nurmagomedov

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page