Enquete uitslag: Zwarte lijst voor sportscholen moet er komen 99% zegt JA! Nieuws
Nieuws

Enquete uitslag: Zwarte lijst voor sportscholen moet er komen 99% zegt JA!

Enquete uitslag: Zwarte lijst voor sportscholen moet er komen 99% zegt JA!

Een overdonderend "JA" voor een zwarte lijst voor sportscholen en vechters die niet komen opdagen bij gala's!

Enquete uitslag: Zwarte lijst voor sportscholen moet er komen 99% zegt JA!

Eerder deze week hebben wij via onze site een enquete gehouden, over het wel op niet plaatsen van sportscholen op een zwarte lijst, dit in het geval men niet komt opdagen bij een vechtsport gala zonder afzegging. Dit heeft nogal wat veroorzaakt en onze redactie doen overstromen met maar liefst een honderdtal emails. De uitslag was verrassend maar niet geheel onverwacht na alle discussies op social media over deze topic.Daar werd al flink gediscussieerd over het wel of niet invoeren van een systeem om sportscholen te registreren.

Wel oppassen met oordelen

Waar wij wel op willen wijzen is het feit dat men altijd voorzichtig moet zijn met een zogenaamde "zwarte lijst", want hoelang is een dergelijke lijst geldig? Stel in 2017 is een sportschool niet een aantal keer niet komen opdagen, maar in de toekomst komt er een andere trainer, of iemand die de partijen regelt. En deze zijn wel van goede wil, wat gebeurt er dan? Wat zullen de criteria zijn om iemand op een lijst te plaatsen? En geldt hier de regel dat men altijd een tweede kans verdiend? En dan nog de vraag, wie gaat de "zwarte lijst" beheren en bijhouden? Meldpunt niet opkomen dagende sportscholen? Allemaal vragen die beantwoord dienen te worden voor een dergelijke lijst of eerder databank zal worden gelanceerd.

Maar hoeveel mensen stemden Ja of Nee?

Wij gaven het al aan, een honderdtal emails, die een duidelijk beeld gaven van de gedachten gang over een zwarte lijst. Welgeteld waren er slecht twee "nee" stemmers, als wij dit afzetten tegen het aantal keer "JA" dan is het een score van 99% die voor heeft gestemd! Interessanter is nog de reacties en ideeën die sommige respondenten aangaven, onderstaand enkele voorbeelden:

"Zelf ook mee gemaakt! Na maanden van voorbereiding en focus voor die partij... komt er niemand!"

"Goed plan, het is mijn vechters al meerdere keren overkomen en mijzelf ook dat tegestanders niet op komen dagen of op de dag zelf of 2 dagen ervoor afbellen. De teleurstelling is dan groot bij mijn jongens en krijgen er minder zin in hierdoor".

"Zelfs bij een dokter of tandarts moet je betalen als je niet op komt dagen. Een vechter traint er weken voor, laat alles staan, valt af etc. etc. Het kan niet zo zijn dat je dan niet zonder geldige reden op komt dagen of zelfs gewoon op een ander gala wel de ring in gaat".

"Er moet absoluut een zwarte lijst komen voor sportscholen die zo naar wegblijven. ECHTER ook moeten de matchmakers wel goed communiceren met de contact personen van de sportscholen. Het komt te vaak voor dat er geen enkele bericht komt als je netjes je vechters aanmeld. Kleine moeite om aan te geven of je als team wel of geen vechters mag meenemen. Dus het moet van 2 kanten verbeterd worden"!

"Bij een zwarte lijst kunnen ook sentimenten om de hoek kijken. Iemand met een bepaalde wrok jegens een sportschool/vechter/coach, die wijzigingen kan aanbrengen aan de zwarte lijst beseft ook dat het voor een eventuele concurrent funest kan zijn als diegene op de zwarte lijst terecht komt. Een naampje op of af is zo gebeurd. Dan kan het later alsnog gewijzigd worden, maar dan is het kwaad vaak al geschiedt".

"Ik ben wél voor een lijst van sportscholen die een boete hebben ontvangen vanwege nalatigheid. Dat is feitelijk juist. Een zwarte lijst niet. Voor hetzelfde geld heeft iemand zich afgemeld bij een persoon van de organisatie, wordt diegene de volgende dag overhoop gereden en dan is er ook geen afmelding. Gaat die sportschool dan alsnog op de zwarte lijst ondanks dat ze zich hebben afgemeld"?

Komt de zwarte lijst er wel of niet

Als wij bovenstaande reacties lezen zou je denken dat een zwarte lijst er moet komen, echter gaven wij het al aan, hoe wat wanner en wie? Het is natuurlijk frustrerend als vechters en sportscholen niet komen opdagen, dat is een feit. Maar wie gaat de kar trekken? Zegt u het maar.......

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws