Eerste Noorse Europese Profboks Kampioene! Nieuws
Nieuws

Eerste Noorse Europese Profboks Kampioene!

Eerste Noorse Europese Profboks Kampioene!

Vijf stevige profbokspartijen stonden op het programma voor deze spectaculaire Profboksavond!

Melhus Promotions organiseerde vorig weekend, tussen alle drukte van grote kickboksgala’s door in Fritidspark in Skiën (Noorwegen) het jaarlijkse Profboksgala “This is my House”. Vijf stevige profbokspartijen stonden op het programma voor deze spectaculaire Profboksavond. Profbokspartijen afgewisseld met optredende artiesten in de ring. Sport en Entertainment gecombineerd en dat werd door de ruim 3000 aanwezige toeschouwers hartelijk ontvangen.

Eerste Noorse Europese Profboks Kampioene!

Europees Titelgevecht

Nationale televisie was ook aanwezig en dat was vanwege het feit dat dit een Profboksgala was, waar vanuit de rode hoek alleen Noorse Profboksers opkwamen. Daarbij kwam dat de hoofdpartij van de avond, een Europees Titelgevecht (prof) bij de dames tot 58,8 KG tussen de regerend Europees kampioene Maria Semertzoglou uit Griekenland en de uitdager, de 29e jarige Noorse bokser Katharina Thanderz. Thanderz, geboren in Noorwegen, maar getogen in Spanje, was al eerder Europees en Wereldkampioene in het Kickboksen bij de amateurs. Maakte door gebrek aan tegenstanders in Spanje de overstap naar het amateurboksen en vervolgens naar het profboksen en niet onverdienstelijk met een ongeslagen status 6-0-0 (2 KO’s). Deze avond had zij de hoofdpartij afgesloten over tien ronden van twee minuten tegen de sterk boksende en hard slaande Maria “Boom Boom” Semertzoglou uit Griekenland.

Historisch moment

Over tien ronden werd er hard geknokt. Thanderz was uit op de titel en de Griekse was het niet van plan om af deze te geven. Ronde één ging redelijk gelijk op in ronde twee tot met 4 trok Katharina de partij sterk naar zich toe. In ronde vijf kwam Maria sterk terug en deze ronde wist ze ook op haar naam te schrijven. Vanaf ronde zes zette Katharina een tandje bij en gedurende ronde acht en negen leek ze fitter dan in de eerste rondes, wat een trainingsarbeid. Ook de laatste ronde zette Katharina overtuigend op haar naam en was daarmee verzekerd van de overwinning. De unanieme jurybeslissing bevestigde dit beeld en Katharina Thanderz is daarmee historisch de nieuwe Europees Kampioen bij de EBU tot 58,8 KG. Historisch omdat zijn de eerste Noorse is die een Europese titel in het profboksen weet te bemachtigen!

Al met al een hele mooie avond met fijn en positief publiek, juiste matchmaking, goed organisatie van Melhus Promotions en goed getrainde boksers. We kijken uit naar de volgende editie van “This is my house” in Noorwegen!

Overige Profpartijen:

Petter Juuhl wint op punten van Levan Bendeliani
Jamshid Nazari wint op punten van Bakar Gelendidze
Bernhard Torres wint op punten van Jano Partsvania
Kevin Melhus wint op punten van Dariusz Michalczewski

Bijdrage: Raimond Honing

Fotos: @vestbyfoto

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws