'Eenarmige bokser' en Kung Fu legende Jimmy Wang Yu overleden Nieuws
Nieuws

'Eenarmige bokser' en Kung Fu legende Jimmy Wang Yu overleden

'Eenarmige bokser' en Kung Fu legende Jimmy Wang Yu overleden

Jimmy Wang Yu, vooral bekend van het spelen van de "eenarmige bokser en zwaardvechter" in de gelijknamige film uit 1967, is gisteren op 80-jarige leeftijd overleden.

Het overlijden van Wang Yu werd aangekondigd door zijn oudste dochter, zangeres Linda Wong, op sociale media. Wong, 53, zei dat zij en haar familie haar vader zullen missen, die de afgelopen zes jaar ziek was geweest.

,,We geloven ook dat zijn knappe en heroïsche imago als de eenarmige bokser en zwaardvechter voor altijd zal voortleven in de geschiedenis van films en in de harten van fans", schreef Linda. Wong plaatste drie foto's van haar vader, waaronder een van hem in de film Return Of The One-Armed Swordsman uit 1969.

Legendarisch

Wang speelde in de jaren zeventig in meer dan 40 vechtsport- en actiefilms, zoals One Armed Boxer (1972), Master Of The Flying Guillotine (1976) en The Deadly Silver Spear (1977), voordat hij zich langzaam terugtrok om een een carierre als zakenman te starten. Wang speelde in slechts een handvol films in de jaren tachtig en negentig.

Geboren als Wang Cheng-chuan, trad hij in 1963 toe tot de entertainmentindustrie en werd in 1967 geselecteerd door regisseur Chang Cheh, ook wel de peetvader van de Hong Kong zwaardvecht films genoemd, om de hoofdrol te spelen in One-Armed Swordsman.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws