'Eén Vechtsportbond onwenselijk!' WFCA gaat strijd aan met VA Nieuws
Nieuws

'Eén Vechtsportbond onwenselijk!' WFCA gaat strijd aan met VA

'Eén Vechtsportbond onwenselijk!' WFCA gaat strijd aan met VA

Het hing al een tijd in de lucht, een tegenbeweging die de wens van de Nederlandse Vechtsportautoriteit om een overkoepelende bond in het leven te roepen betwist. WFCA een van de gerenommeerde onafhankelijke bonden, neemt nu het voortouw in de strijd alle bonden te verenigen.

Recentelijk kondigde de Nederlandse Vechtsportautoriteit (VA) aan; ,,Het is in het belang van de sporters en sportschoolhouders dat we naar één bond gaan. Alle andere belangen wegen we mee, maar zijn daaraan wel ondergeschikt", aldus de VA. Dit riekt in de ogen van tegenstanders naar het doordrukken van de wil van de VA. Bond WFCA pakt nu de handschoenen op en zegt het onwenselijk te vinden naar één overkoepelende bond te gaan.

Geen meerwaarde

,,Het zal jullie niet ontgaan zijn dat er wat discussie over wel of niet overgaan tot één bond is ontstaan. Het is geen nieuwe discussie, maar omdat de VA in veel zaken het voortouw heeft genomen, is deze opnieuw op tafel gekomen", schrijft WFCA in een verklaring. ,,De VA draagt uit dat zei de route naar één bond graag willen volgen. Ze zien meerwaarde vanuit verschillende argumenten. Wat ons, de WFCA, betreft is dat een zeer onwenselijke route."

De WFCA is niet de enige die ageert tegen een overkoepelende bond. Er zijn veel tegenstanders die zich anoniem uitspreken, volgens eigen zeggen uit angst voor de macht van de VA. Ook heeft het samenvoegen van de bonden geen toegevoegde waarde. ,,Een vaak als argument genoemde aansluiting bij het Noc-NSF heeft wat ons betreft geen meerwaarde voor de sport. Het voegt niets toe en doet eerder afbreuk aan de vorm van evenementen zoals we die nu kennen", aldus de WFCA.

Over mijn lijk

Maar er lijkt meer aan de hand. Zo zou het achter de schermen tussen de verschillende bonden niet echt boteren. ,,Er is een bond en ik ga geen namen noemen, maar die zit tot zijn ellebogen in de kont van de VA", zegt een bron die anoniem wil blijven. ,,Hierdoor kun je al zien wie er straks voorzitter wil zijn. Over mijn lijk dat ik daar mee samen ga werken."

Inmiddels is er volgens de WFCA een werkgroep opgericht. Deze zoekt naar andere wegen. ,,Wij zijn betrokken bij een werkgroep die kijkt naar alternatieve routes. Een opzet voor een overkoepelend orgaan is reeds verkent onder verschillende bonden, er zijn in onze ogen positieve en betere routes dan enkel naar één bond toe te werken."

De WFCA is inmiddels een anonieme online enquete gestart. Deze is te vinden via deze link https://www.thesistoolspro.com/goto/nbondoftochniet. Het zal de aankomende tijd interessant zijn om te zien wat de uitkomst hier van is. En of de VA zich iets zal aantrekken van de tegenargumenten.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws