Home / Nieuws / Een paar opmerkelijke boksmomenten van 2018

Een paar opmerkelijke boksmomenten van 2018

Keita Obara vs Alvin Lagumbay (screenshot YouTube)

Naarmate het einde van 2018 nadert, kun je er zeker van zijn dat de bokscommunity zal komen met prijzen voor de beste vechter van 2018. Maar er zijn ook leden in de bokscommunity waarbij het glas eerder half leeg is, in plaats van halfvol, en die hebben het op zich genomen om een prijs uit rijken voor de slechtste beslissing van 2018 of de slechtste scorekaart van 2018.

Toch lijkt het erop dat er maar heel weinig discussie is geweest over het onderwerp van de meest opmerkelijke gevechten die in de loop van 2018 hebben plaatsgevonden. Deze sport leverde het afgelopen jaar ongetwijfeld een aantal ongewone momenten op. Met dat in het achterhoofd volgt hier een opsomming van een paar van de opmerkelijkste partijen die in 2018 hebben plaatsgevonden.

Meest vreemde knock-out: Alvin Lagumbay vs Keita Obara 1, op 12 april van dit jaar

Voormalig wereldkampioen en uitdager Keita Obara ontmoette op deze datum in zijn geboortestad Tokio een de onherkenbaar Filipijn Lagumbay. Verwacht werd dat Obara zou winnen gemakkelijk gezien zijn voorsprong in lengte en ervaring en leek dat dan ook te doen door in de eerst ronde een knockdown te scoren.

Maar in de daaropvolgende ronde begon southpaw Lagumbay zijn bereik te vinden en met zijn linkerhand schudde hij Obara herhaaldelijk door elkaar en dwongen hem in een onvoordelige positie. Wanhopig stapte Obara naar voren om zijn rivaal uit te schakelen en lanceerde een linkse hoek, net op het moment dat zijn tegenstander ook een linkerhoek inzette.

Beide linker hoeken kwamen op elkaars kin; Lagumbay strompelde achteruit en zakte door zijn benen op de zetel van zijn krukje, maar wist zonder veel moeite weer omhoog te komen. Obara had niet zoveel geluk. Hij viel op zijn rug en wist zich amper van het canvas af te schrapen. Hij viel tegen de scheidsrechter aan die toen een einde aan de wedstrijd maakte.

Een paar maanden later vocht Obara en rematch tegen Lagumbay en scoorde nadrukkelijk een KO in de derde ronde. Hij nam daarmee wraak op zijn eerder verlies tegen de Lagumbay, maar kon daarmee niet voorkomen dat de herinnering aan die eerste wedstrijd uit de geheugens werden gewist van de getuigen van zijn nederlaag in april.

Meeste knockdowns gescoord met één stoot: Claudio Marrero tegen Jorge Lara, op 28 april van dit jaar

Lara vs Marrero (screenshot YouTube)

In zijn voorgaande 31 gevechten had Jorge Lara een reputatie opgebouwd als een ultra-agressieve sloper. Het was dus geen verrassing toen hij naar buiten kwam bij de openingsbel en meteen begon in te hakken op zijn Dominicaanse rivaal. Marrero bleef echter ongedeerd en sloeg flink terug.

Na twintig seconden van de eerste ronde sloegen beide mannen met hun rechterhand naar elkaars hoofd. Marrero was net een fractie sneller en sloeg de Mexicaan tegen het canvas. Lara wist met veel moeite omhoog te krabbelen, maar viel weer tegen het canvas. Uiteindelijk zakte hij in zijn hoek op het krukje in elkaar. Hij deed weer een poging om op te staan maar viel voor de derde keer plat voorover met zijn gezicht op de mat.

De scheidsrechter stopte wijselijk de wedstrijd en Marrero kon zich evenaren met een grootheid als Mike Tyson, die ooit ook drie knockdowns scoorde met één goedgeplaatste stomp.

Bekijk ook

Muaythai, ultieme training voor lichaam en geest

Afbeelding van abdurraouf ramesh abdullah via Pixabay Heb je ooit een te dikke Muaythai-vechter gezien? ...

Chico Martinez: “Ik maak niet weer dezelfde fout!”

Tijdens Enfusion in Eindhoven staat een knaller van een veteranen gevecht op de rol

Olympisch Muay Thai Gala in Nederland

The Art of Muay Thai, Eersel (foto: Mike Tomale) Zaterdag 30 november 2019 organiseerden Tiger ...

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page