Doodsdreiging! Afghaanse bokser ontvlucht Afghanistan Nieuws
Nieuws

Doodsdreiging! Afghaanse bokser ontvlucht Afghanistan

Doodsdreiging! Afghaanse bokser ontvlucht Afghanistan

Na het ontvangen van doodsbedreigingen van de Taliban, werd de vrouwelijke Afghaanse lichtgewicht bokskampioen Seema Rezai gedwongen Afghanistan te ontvluchten. De Taliban nam recentelijk de macht over en dwingen vrwouwen te stoppen met sporten.

We maken je dood

,,Toen de Taliban half augustus Kabul innamen, was ik met mijn coach aan het boksen. Maar toen vertelden sommige mensen de Taliban dat er een meisje is dat traint met een mannelijke coach", zegt Rezai. De Taliban stuurden me een schriftelijke waarschuwing over de noodzaak om te stoppen met trainen of door te gaan met boksen in de Verenigde Staten. Met de belofte om te doden als ik er niet mee instemde."

Rezai tartte de wensen van haar ouders en werd een vechter. Ze baande zich zelfs een weg in de sport en beweerde dat haar coach aanvankelijk aarzelde om een ​​meisje te coachen. Dit omdat het niet gebruikelijk was dat een Afghaanse vrouw een sport als boksen beoefende. Zes maanden later bereikte ze de nationale boksploeg van Afghanistan en twee jaar later heeft zij moeten vluchten.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws