Dood vechtlegende (40) schokt MMA-wereld! 'RIP vriend' Nieuws
Nieuws

Dood vechtlegende (40) schokt MMA-wereld! 'RIP vriend'

Dood vechtlegende (40) schokt MMA-wereld! 'RIP vriend'

Orlando Sanchez BJJ-ster, MMA-vechter en ADCC-kampioen is overleden op 40-jarige leeftijd. Het overlijden van de voormalige ADCC-kampioen werd eerder vandaag aangekondigd door team Gracie Barra via sociale media.

"Het nieuws van het overlijden van professor Orlando Sanchez maakt ons diep bedroefd", luidde het bericht. "Bedankt dat je een goede vriend en een van onze grootste atleten bent." Talloze vechtsport atleten treuren om de dood. Zo schrijft Tom DeBlass; ,,RIP grote vriend, tot ooit."

MMA-vechter

Sanchez, geboren op 5 februari 1982, experimenteerde als jeugd met een breed scala aan sporten. De Californiër speelde American Football tijdens zijn studie en stond toe dat drugs en alcohol een grote rol speelden toen hij in de twintig was. Maar op aandringen van een vriend vond hij zijn nieuwe passie in het trainen van BJJ onder Draculino zwarte band Alberto Crane (lees verder onder video).

Hij zou in en uit de krantenkoppen staan in de afgelopen jaren, met name handgemeen met UFC-vechter Sean Strickland in 2021 tijdens de training. Tijdens zijn carrière pleitte Sanchez voor bewustwording van de geestelijke gezondheid van zowel atleten als toeschouwers. Sanchez vocht eerder ook in MMA, met 4-0-1 van 2010 tot 2015. Hij wordt overleefd door zijn vrouw en drie kinderen.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws