Deontay Wilder vs. Tyson Fury: Waarschijnlijk geen titelgevecht Nieuws
Nieuws

Deontay Wilder vs. Tyson Fury: Waarschijnlijk geen titelgevecht

Deontay Wilder vs. Tyson Fury: Waarschijnlijk geen titelgevecht
Deontay Wilder vs. Tyson Fury: Waarschijnlijk geen titelgevecht

Als Tyson Fury zich tegen het einde van deze week niet inschrijft voor het Clean Boxing-programma van de sanctionerende instantie. Zou de confrontatie tussen de WBC-zwaargewichtkampioen Deontay Wilder en Tyson Fury op 1 december aanstaande een niet-titelgevecht kunnen worden.

Fury, die in 2015 een test voor steroïde nandrolon niet goed doorstaan ​​had en een verbod met terugwerkende kreeg dat zijn beloop had in 2017, heeft WBC President, Mauricio Sulaiman, verteld dat hij zich binnenkort zal inschrijven. De Voluntary Anti-Doping Association (VADA) - die de WBC-testprocedure voor kampioenschappen uitvoert wacht ook nog op Fury om zich te melden voor de wedstrijd in het Los Angeles Staples Center.

"Fury neemt geen deel aan het WBC Clean Boxing-programma en hij beloofde mij persoonlijk, en zelfs op Twitter, dat hij zich inschreef. Als hij dat niet doet, zal het gevecht met Wilder niet voor de WBC-titel zijn ", zei Sulaiman tegen Boxing News.

Deadline

"Ik heb contact gehad met Fury en zijn trainer [Ben Davison] en zij vertellen mij dat het gewoon een kwestie van papierwerk is. Ze hebben de papieren, zeggen ze. Ik wil er geen deadline voor stellen die niet redelijk is, maar het moet deze week gebeuren. Dat is tijd genoeg. Als ik die papieren niet krijg, zal de WBC het gevecht niet goedkeuren. '

Het is echter waarschijnlijk te laat voor een werkelijk effectieve drugstest voorafgaand aan dit gevecht, aangezien dit in minder dan acht weken plaats had moeten vinden.

"Er zal een VADA-test komen voor het gevecht (als Fury zich aanmeldt)", drong Sulaiman aan. "(Maar) er zijn twee soorten testen. Voor actieve boksers en out-of-competition willekeurige tests voor elke bokser die is ingeschreven. Er is gecontracteerd vechtonderzoek. Tot nu toe weet ik niet of de initiatiefnemers van dit gevecht hierom hebben gevraagd. '

Testen

Sulaiman voegde eraan toe dat in een ideale wereld er buiten elke competitie boksers getest zouden moeten worden, maar de kosten hiervoor zijn te veel voor de WBC om alleen te betalen. Om drugstests te laten werken, moet iedereen de sanctionerende organisatie, de promotor, het bestuursorgaan allemaal op een lijn zitten. Dat is echter nooit het geval in het boksen.

"Als we een vechter in Thailand en een vechter in Nicaragua hebben, wanneer hun trainingskampen zo ver uit elkaar liggen, is het erg duur om te testen", zei Sulaiman, terwijl hij suggereerde dat promotors een deel van de last moesten dragen. "Maar we zijn erg blij voor die promotors die testen wel faciliteren en vastleggen in een contract.

Meer testen

"Hoe meer medicijnen we testen, hoe beter. Het probleem is dat er veel juridische zaken bij betrokken zijn, dat mislukte tests naar advocaten kunnen gaan en zaken in beroep kunnen gaan. Helaas, hoewel de WBC het Clean Boxing-programma heeft geïmplementeerd, is er geen enkele entiteit die de controle heeft over het testen van medicijnen in de sport.

"Er zijn zoveel tests. Sommige worden gedaan door de organisatie, sommige door de promotor, andere door de lokale commissie. Er is geen uniformiteit. We werken aan verbetering van die situatie ".

Aankondiging

Het is toch een goed begin om ervoor te zorgen dat boksers in de grote als die van Wilder en Fury, worden getest voordat de wedstrijd formeel wordt aangekondigd?

"We doen niet aan discriminatie waar het ene gevecht belangrijker wordt geacht dan het andere. Alleen maar omdat een gevecht is voor de lichtgewicht titel maakt het niet minder belangrijk dan een gevecht om de zwaargewicht titel. Een gevecht om een ​​WBC-kampioenschap zou het grootste gevecht moeten zijn, "zei Sulaiman. "Ja, ik wou dat elk gevecht vechters had die onderworpen waren aan testen buiten competitie. Daar werken we aan. "

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws