Home / Nieuws / Debuut Nieky Holzken bij ONE Championship eindigt in knock-out winst

Debuut Nieky Holzken bij ONE Championship eindigt in knock-out winst


Na ruim 8 jaar stonden zij weer tegenover elkaar, Nieky Holzken en Cosmo Alexandre. Dit keer bracht de reis beide vechters naar Jakarta, Indonesië, waar zij eerder in 2010 in Amsterdam de handschoenen kruisten.

Het was de eerste kickboks wedstrijd voor Holzken sinds hij GLORY kickboxing verliet, hij legde zich na zijn vertrek bij de grootste kickboks organisatie van de wereld toe op het boksen. Holzken stond tegenover Callum Smith bij de WBSS, Holzken verloor de partij maar kreeg het respect van de bokswereld door het tot het einde vol te houden.

De partij tegen Alexandre was van een ander allure, beide vechters droegen bokshandschoenen (i.p.v. door sommige media aangegeven MMA gloves), het gevecht vond plaats in een MMA-kooi in plaats van een boksring. Alexandre daagde Holzken uit tijdens de partij om meer te geven en dat kreeg hij ook.

Bellator

Alexandre vocht onder andere bij het welbekende Bellator, boekte vijf van zijn zeven overwinningen via knock-out en had winsten op TKO. Ook stond hij tegenover voormalig GLORY Kampioen Murthel Groenhart en Darryl Sichtman. De partij tegen Holzken verloor hij in 2010.

Nu ging Holzken dus op herhaling tegen Alexandre door wederom de winst te pakken op de Braziliaan met een stevige knock-out. Er staan Holzken nog meer partijen te wachten bij ONE en hij gaf aan met niets minder dan een ONE wereldtitel genoegen te nemen.

Bekijk ook

Bizar ongeluk: UFC Veteraan Ronda Rousey ‘ernstig’ gewond

Via Instagram deelde UFC veteraan en WWE worstelaar Ronda Rousey dinsdag een foto van haar vinger die bijna geamputeerd werd.

ONE Championship zet stap richting Europa: Benoemd Carlo Di Blasi

ONE Championship heeft zojuist aangekondigd dat Carlo Di Blasi is benoemd tot president van ONE Championship Italy.

VIDEO: Profbokser slaat wanbetalers tot moes

In sommige landen kun je beter niet in de gevangenis belanden wegens extreme omstandigheden.