Home / Nieuws / Debuut Nieky Holzken bij ONE Championship eindigt in knock-out winst

Debuut Nieky Holzken bij ONE Championship eindigt in knock-out winst


Na ruim 8 jaar stonden zij weer tegenover elkaar, Nieky Holzken en Cosmo Alexandre. Dit keer bracht de reis beide vechters naar Jakarta, Indonesië, waar zij eerder in 2010 in Amsterdam de handschoenen kruisten.

Het was de eerste kickboks wedstrijd voor Holzken sinds hij GLORY kickboxing verliet, hij legde zich na zijn vertrek bij de grootste kickboks organisatie van de wereld toe op het boksen. Holzken stond tegenover Callum Smith bij de WBSS, Holzken verloor de partij maar kreeg het respect van de bokswereld door het tot het einde vol te houden.

De partij tegen Alexandre was van een ander allure, beide vechters droegen bokshandschoenen (i.p.v. door sommige media aangegeven MMA gloves), het gevecht vond plaats in een MMA-kooi in plaats van een boksring. Alexandre daagde Holzken uit tijdens de partij om meer te geven en dat kreeg hij ook.

Bellator

Alexandre vocht onder andere bij het welbekende Bellator, boekte vijf van zijn zeven overwinningen via knock-out en had winsten op TKO. Ook stond hij tegenover voormalig GLORY Kampioen Murthel Groenhart en Darryl Sichtman. De partij tegen Holzken verloor hij in 2010.

Nu ging Holzken dus op herhaling tegen Alexandre door wederom de winst te pakken op de Braziliaan met een stevige knock-out. Er staan Holzken nog meer partijen te wachten bij ONE en hij gaf aan met niets minder dan een ONE wereldtitel genoegen te nemen.

Bekijk ook

SCHEIDS SLAAT KICKBOKSER: Aanklacht wegens mishandeling

Tijdens een vechtsport gala welke afgelopen zondag 8 december gehouden werd in Capelle a/d IJssel, liepen de gemoederen aardig op.

MIX VAN VECHTSPORTEN EN SCHAKEN: In Utrecht kan het

Vechtsport en schaken, voor velen nog een onwaarschijnlijke combinatie, maar in de Utrechtse wijk Kanaleneiland begint het al een traditie te worden.

K-1 legende Stefan Leko vecht voor WCFA wereldtitel in Steenwijk

Niemand minder dan K-1 kickbokslegende Stefan Leko, zal op zaterdag 22 februari in actie komen.