De wereldwijde opmars van Glory kickboxing! Nieuws
Nieuws

De wereldwijde opmars van Glory kickboxing!

De wereldwijde opmars van Glory kickboxing!

GLORY Sports International is in 2012 gelanceerd met het doel om de kickboks sport naar nieuwe hoogten te brengen.

Het is wereldwijd het toonaangevende kickboxingmerk. Het bedrijf is geconfronteerd met de uitdagingen van het functioneren in een steeds gefragmenteerd uitzendlandschap, en de noodzaak om een breder publiek in te bereiken, maar er staat nog veel meer te komen.

De beste in alles

"We zijn de beste tv-relaties in kickboxing, en de beste OTT-relaties." We zijn de beste tv-relaties in kickboxing, "aldus Jon J Franklin, CEO van GLORY Sports International. Zo vertelde hij in een interview met het blad Sports Pro.

Foto: Glory
Foto: Glory

Slecht vijf jaar om tot grote hoogten te komen

Het heeft de wereldwijde league GLORY slechts vijf jaar gekost om op dit punt te komen. Het heeft nu een ongeëvenaard aantal live kickboxing evenementen op meerdere continenten, en de programmering verspreid over meer dan 200 gebieden. Het is ook de plek om het beste van de wereld te zien. Sinds enkele maanden na de lancering van de 'It's Showtime' promotie heeft GLORY veel van de toonaangevende kickboxers in één competitie gebracht en een breed scala aan elite-match-ups mogelijk gemaakt.

"We gingen meteen uit en vonden alle topsporters in de sport," zegt Franklin. "Het maakt niet uit wat je naam als bedrijf is, mensen zullen grote atleten volgen. GLORY begon dan met de beste promotors en trainers te werken, en daarna kijkend naar de beste tv-netwerken".

Vanuit het niet naar meer dan iets

Het opbouwen van het bedrijf 'vanuit de grond', zegt Franklin, was belangrijk voor GLORY, die partnerschap aanging met UFC Fight Pass, de abonnementsgebaseerde videostreamingsdienst van het Ultimate Fighting Championship (UFC), dat gemengde vechtsporten bevordert (MMA) gebeurtenissen. "Ons initiatief met UFC Fight Pass gaf ons toegang tot die niche fan gebied van degenen die reeds vechtsporten volgen, vanwege hun status als de nummer één MMA promotor," voegt Franklin toe.

Conclusie; wij kunnen niet ontkennen dat Glory flink het voortouw heeft genomen in het positief positioneren van de kickboks sport wereldwijd, echter zijn er natuurlijk ook nog organisaties zoals Enfusion, en K1 waarvan de laatste vooral in Japan nog steeds zeer populair en is die wij niet over het hoofd mogen zien. Het blijft natuurlijk goed dat al deze partijen de sport in een zeer positief daglicht weten te zetten.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws