De UFC plande een mini-toernooi met vier van hun grootste sterren – Vechtsport Info
Home / Nieuws / De UFC plande een mini-toernooi met vier van hun grootste sterren

De UFC plande een mini-toernooi met vier van hun grootste sterren

Naar verluidt overwoog de UFC een mini toernooi dat vier van hun grootste sterren zou bevatten, MMA journalist Ariel Helwani meldde eerder het unieke idee van de UFC, dat blijkbaar op de plank is beland. “Na UFC 223 werd een plan opgesteld voor een minitoernooi met vier van de grootste sterren in MMA Khabib vs. McGregor en St-Pierre vs. Diaz. Echter is het er “nog” niet van gekomen aldus, Ariel Helwani.

Mini toernooi met een finale aan het eind van het jaar

Nadat Khabib Nurmagomedov de ‘vacante’ lichtgewicht titel van de UFC veroverde door Al Iaquinta te verslaan op UFC 223 in Brooklyn, wilde de organisatie een mini-toernooi samenstellen met vier van de grootste sportsterren waarin de twee winnaars uiteindelijk met elkaar zouden afrekenen aan het eind van het jaar.

De UFC plande een mini-toernooi met vier van hun grootste sterren

Idee van dit mini-toernooi aan de kant gezet

Het plan was om de voormalige lichtgewicht titel uitdager Nate Diaz te matchen tegen voormalige tweevoudig kampioen Georges St-Pierre tijdens het UFC 227 evenement in Los Angeles komende Augustus, terwijl Conor McGregor tegen Khabib Nurmagomedov later dit najaar zou plaatsvinden. Helaas werd het idee van dit mini-toernooi aan de kant gezet nadat het gevecht tussen St-Pierre en Nate Diaz niet tot bloei kwam.

Het kan nog wel even duren

De Canadese superster heeft nog steeds te maken met de gevolgen van zijn maagzweer, dat is onder andere de reden waarom zijn voorgestelde gevecht met Diaz niet zal plaatsvinden op UFC 227 op 4 Augustus. Wat betreft de potentiële Conor McGregor vs. Khabib Nurmagomedov lichtgewicht tegelgevecht, moet de UFC wachten op de rechtszitting die later deze maand in Brooklyn wordt gehouden, voor het finaliseren van alle plannen voor de Ierse superster. Beide gevechten zijn technisch gezien nog steeds uitvoerbaar, maar het zal nog wel even duren voordat we dit gaan me beleven.

Bekijk ook

VERBOD: UFC’er Benoit trillend op weegschaal, ziet gevecht verdampen

Ryan Benoit ging bijna letterlijk onderuit bij de officiële weging vandaag voor UFC Vegas 26

Blunder scheids kost ex-UFC’er Werdum winst PFL-debuut

Blunder scheids kost ex-UFC'er Werdum winst PFL-debuut

Kruipend door de ring: Leverstoot ‘KO’ vloert bokser

De licht zwaargewicht boswedstrijd was gepland voor zes rondes

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page