De populariteit van Kickboksen en MMA in Nederland: 'Wie trekt de kar' Nieuws
Nieuws

De populariteit van Kickboksen en MMA in Nederland: 'Wie trekt de kar'

De populariteit van Kickboksen en MMA in Nederland: 'Wie trekt de kar'

Kickboksen en MMA (Mixed Martial Arts) zijn beide prominente vechtsporten die wereldwijd veel aandacht genieten.

In Nederland, waar vechtsporten diep geworteld zijn in de cultuur, is er een opmerkelijke rivaliteit tussen de twee disciplines in termen van populariteit en aandacht van het publiek.

Kickboksen: De onbetwiste leider in Nederland

In Nederland is kickboksen bijzonder populair, mede dankzij iconen zoals Rico Verhoeven. Deze sport heeft een sterke aanwezigheid in de media en geniet een groeiend aantal beoefenaars.

Het aantal mensen dat in Nederland aan full-contact vechtsporten zoals kickboksen, thaiboksen en MMA doet, wordt geschat op ongeveer 65.000, een toename van 15.000 ten opzichte van drie jaar eerder volgens een onderzoek van het RIVM. Dit suggereert een significante groei in de populariteit van deze sporten. De cijfers zijn echter voorzichtig geschat, aangezien veel sporters niet geregistreerd zijn bij een officiële sportkoepel​

Het succes van kickboksevenementen

Glory Collision, een flagship evenement van de kickbokssport, trekt veel aandacht met legendarische gevechten tussen topatleten zoals Rico Verhoeven, Badr Hari en Alistair Overeem.

Glory Collision 4, gehouden in het GelreDome in Arnhem, en de aankondiging van Glory Collision 5 in Ahoy Rotterdam, zijn slechts twee voorbeelden van hoe deze evenementen een platform bieden voor spectaculaire en breed gevolgde wedstrijden​​.

MMA: Uitdagingen en kansen in Nederland

Hoewel MMA wereldwijd een groeiende sport is, lijkt het in Nederland achter te blijven bij kickboksen. Nederlandse MMA-vechters zoals Stefan Struve en Gegard Mousasi hebben weliswaar succes gehad in grote organisaties zoals UFC en Bellator.

Maar de toekomst van Nederlandse topvechters in MMA is onzeker. Veel van de huidige Nederlandse MMA-sterren naderen het einde van hun carrière, wat vragen oproept over de aanwas van nieuw talent​​.

De Toekomst van Nederlandse MMA

De overstap wellicht in de toekomst van bekende kickboksers zoals Rico Verhoeven naar MMA kan bijdragen aan de groei van de sport. Echter, de weg naar grote MMA-organisaties is lang en niet altijd gegarandeerd.

De financiële beloningen kunnen een motivatie zijn voor vechters om de overstap te maken, maar het is cruciaal dat er meer wordt gedaan om MMA op hetzelfde niveau te brengen als kickboksen in Nederland.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws