De bokskampioen van Auschwitz: Film over leven Tadeusz Pietrzykowski Nieuws
Nieuws

De bokskampioen van Auschwitz: Film over leven Tadeusz Pietrzykowski

De bokskampioen van Auschwitz: Film over leven Tadeusz Pietrzykowski

Hij was een van de eerste gevangenen die naar Auschwitz werd gebracht, was de 23-jarige bokser Tadeusz 'Teddy' Pietrzykowski, die op 14 juni 1940 arriveerde en gevangene nummer 77 ontving. Er is een film gemnkaat over zijn leven die wereldwijd in de bioscopen in premiere gaat.

Voor de oorlog was Teddy vice-kampioen bantamgewicht van Polen en kampioen in zijn geboortestad Warschau. Nadat hij had getraind met Feliks 'Papa' Stamm, een prominente coach die algemeen wordt beschouwd als de vader van het Poolse boksen. Maar nadat Duitsland in 1939 Polen binnenviel, probeerde Pietrzykowski Frankrijk te bereiken, waar hij hoopte als piloot in het Poolse leger te dienen.

Waargebeurd

Hij werd echter gepakt aan de grens tussen Hongarije en Joegoslavië en naar Auschwitz gestuurd, waar hij werd gedwongen om te vechten voor zijn overleving en nazi-bewakers te vermaken nadat ze zijn bokstalent hadden ontdekt.

Pietrzykowski werd bekend als de Poolse kampioen die Auschwitz overleefde dankzij zijn vuisten. De film vertelt het waargebeurde verhaal van de bokser die moest vechten voor nazi-amusement, de hond van een SS-officier doodde en opat en een heilige redde van een pak slaag.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws